Donald Trump na partijo golfa

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ameriški predsednik Donald Trump in japonski predsednik vlade Shinzo Abe bosta v sklopu obiska japonskega premierja  v ZDA poleg delovnih nalog odigrala tudi partijo golfa.

Trump, ki bo Abeja  v Beli hiši gostil danes je znan ljubitelj te igre. Golf naj bi bil tudi edina  priljubljena vrsta rekreacije Ameriškega predsednika.

Veseli me, da bova s predsednikom japonske vlade odigrala partijo golfa. Golf je igra ob kateri spoznaš človeka bolje, kot je to moč storiti ob kosilu. Donald Trump

Partija v prijateljskem duhu

Partijo, bosta po Trumpovih besedah odigrala v prijateljskem duhu na Trumpovem zasebnem posestvu Mar a Lago. »Vem, da ima premier rad golf in prepričan sem, da se bova zabavala ob igri,« je še dejal Trump.

Na mizi bo dvostranski trgovinski sporazum. Foto: Financialexpress

Dobri mednarodni odnosi prioriteta ZDA

Predsednik združenih držav je poudaril, da so za ZDA zelo pomembni dobri odnosi z ostalimi državami. »Če bomo uspešno sodelovali z Rusijo, Kitajsko in Japonsko je to dobra in pozitivna stvar in nikakor ne negativna,« je poudaril in s tem skušal pomiriti ameriško javnost,  ki z določeno mero skepse gleda na  zadnje Trumpove prijateljske izjave o ruskem predsedniku Vladimirju Putinu.

Shinzo Abe je prepričan v konstruktivne pogovore. Foto: economywatch

Delovni del obiska namenjen dvostranskim dogovorom

Službeni del obiska japonskega premierja naj bi zajemal pogovore o vprašanjih varnosti, valutne politike.  Trump je pred časom kritiziral premajhno dostopnost japonskega trga za ameriško avtomobilsko industrijo in obtožil japonske oblasti valutnih manipulacij.

Trump od srečanja pričakuje veliko, namreč po odstopu ZDA od pacifiškega trgovinskega sporazuma, bi rad kar najhitreje  dosegel dvostranski trgovinski dogovor z Japonsko.

Tudi japonski premier Abe je pred srečanjem izrazil trdno prepričanje o dobrem sodelovanju na relaciji Japonska Združene države Amerike.

Po britanski premierki je Abe naslednji v vrsti državnikov, ki se mudi na državniškem obisku v ZDA.