Melania navdušila z organizacijo velike noči v Beli hiši

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Družbene medije je v ponedeljek preplavil posnetek, na katerem je videti, kako je prva ameriška dama Melania Trump predsednika ZDA Donalda Trumpa opomnila, da mora ob predvajanju himne položiti roko na srce.

Kot je razvidno s posnetka, sta s sinom Barronom ob zvokih himne položila desno roko na srce, nato pa je videti, kako se je prva dama s svojo levo roko rahlo dotaknila desne roke Trumpa, ki jo je nato zadnji položil na srce.

Foto: theweek.co.uk

To se je zgodilo na začetku tradicionalne velikonočne prireditve za otroke, ki med drugim tekmujejo v kotaljenju pirhov po trati Bele hiše. Tradicija je stara skoraj 140 let, povabljenih pa je bilo kar 21.000 otrok in odraslih.

Velika noč v Beli hiši

Ameriški predsedniki ob velikonočnih praznikih povabijo otroke na tekmovanje in zabavo pred Belo hišo, kjer jih čakajo darila, velikonočni zajček in druga razvedrila. Trumpa sta ob začetku prireditve spremljala prva dama Melania in njun sin Barron, na balkonu pa se jim je pridružil tudi velik bel velikonočni zajček.

Trump je v pozdravnem nagovoru dejal, da bo Amerika postala močnejša, večja in boljša kot kadarkoli. “Smo na pravi poti. Vidite, kaj se dogaja, in smo na pravi poti,” je dejal in dodal, da je soproga trdo delala za uspešno organizacijo prireditve.

Goste je nato pozdravila še prva dama, ki je izrazila upanje, da se bodo imeli vsi lepo, ter se zahvalila vsem, ki so sodelovali pri organizaciji, posebej vojakom in njihovim družinam.