Melania Trump še dodatno popestrila mehiško-ameriške odnose

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Medtem ko sta se ameriški predsednik Donald Trump in mehiški predsednik Enrique Pena Nieto v zadnjih dneh znašla na nasprotnih bregovih, so se uredniki mehiške izdaje revije Vanity Fair odločili, da se s februarsko izdajo na specifičen način dotaknejo medsosedskih odnosov.

Naslovnico mehiške izdaje revije krasi Melania Trump, prva dama Združenih držav Amerike

Ob vsem razburjenju na obeh straneh meje zaradi dekretov o poostrenem nadzoru na ameriško-mehiški meji in tudi zaradi ameriškega vztrajanja v gradnji mejnega zidu je provokativna naslovnica vsaj za trenutek poskrbela, da se je pozornost preusmerila na prvo damo ZDA.

Melania Trump krasi naslovnico mehiške izdaje revije. Foto: Fusion

Intervju spremlja provokativna naslovnica

Melania Trump nosi belo obleko in dragocen nakit, za provokativnost naslovnice pa poskrbi skleda, polna razkošnega nakita, ki ga Melania kot špagete navija na žlico.

Intervju, ki ga spremlja fotografija, naj bi sicer predstavil zgodbo Melanie Trump, njene korenine in družinsko ozadje ter njen pogled na vlogo prve dame. Dotaknili so se tudi zdaj že kar standardne primerjave z Jackie Kennedy.

Bo Melania Trump provokativna prva dama? Foto: eonline

Zgodbo pograbili svetovni mediji

Med ljudmi v Ameriki in Mehiki je poziranje prve dame ob razkošnem nakitu izzvalo kar nekaj burnih reakcij. Zaradi napetih odnosov med obema predsednikoma se zdi naslovna fotografija še toliko bolj izzivalna in za mnoge neprimerna. Vendarle pa se pojavlja vprašanje, ali ni vse skupaj le spretno odvračanje pozornosti od dogajanja na političnem parketu. Zgodbo so namreč pograbili malodane vsi svetovni mediji.

Bo vloga prve dame, ki je za medije vsekakor zanimiva, novemu ameriškemu predsedniku služila predvsem za odvračanje pozornosti od njegovih političnih odločitev? V tem primeru se lahko nadejamo, da se bo o gospe Trump še veliko pisalo. *