DomovArhiv17. Festival Malvazije

17. Festival Malvazije

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sicer so letos organizatorji, Društvo vinogradnikov slovenske Istre, s festivalom pričeli že v soboto, 28. marca, z dnevom butičnih kulinaričnih užitkov v Café Centralu in »Fogolerju« v Grand Hotelu Portorož, ki so ga poimenovali Malvazija Life. Domači kuharji iz LifeClass Hotels & Spa so v vlogi ambasadorjev lokalnih dobrot iz prvinskih sestavin pripravljali tradicionalne jedi tega okoliša in na ta način pričarali bogastvo v okusih in raznolikosti obmorskega živeža.

Včeraj je sledilo uradno odprtje festivala, ki so ga pospremili številni visoki gostje, tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in svetovalec koprskega župana Gašpar Gašpar Mišič, popoldne pa je v prostorih Hotelov LifeClass Portorož minilo v znamenju degustacij odličnih žlahtnih kapljic in dveh delavnic.

20150329_151409

Festivalsko bo tudi danes, 30. marca, ko bo ves dan minil v znamenju odličnega vina in kulinaričnih dobrot. Ob 10.30 se je začel simpozij Malvazija, z znanjem do potrošnika, na katerem sodelujejo Sanja Radeka, Igor Lukić, Dejan Bavčar, Andreja Vanzo, Klemen Lisjak, Marijan Bubola, Paolo Sivilotti, Anita Silvana Ilak Peršurić, Ana Težak Damijanić, Darko Saftić, Igor Jurinčić, Simon Kerma, Aleš Gačnik, Gregor Balažič, v popoldanskem času pa sta na vrsti delavnici Malvazija in njene sestre ter Cocktail delavnica z vinom, s katero bo 17. Festival Malvazije tudi uradno zaprl svoja vrata.

»Naš festival ne pozna krize, ne pozna zategovanja pasu, zahvaljujoč v prvi vrsti vsem vinogradnikom, ki se iz leta v leto trudijo, da iz grozdja sorte Malvazija pridelajo najboljšo žlahtno kapljico in jo pretvorijo v najrazličnejše stile, s katerimi lahko osrečimo prav vsakega izmed nas in pospremimo prav vsako jed,« je ob odprtju dejala Ingrid Mahnič, predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre in dodala, da gre njim tudi največja zahvala za to, da festival živi še danes in je iz leta v leto bolj uspešen. Ob tem je poudarila tudi, da je letošnji festival pod okriljem evropskega projekta Slovenija – Hrvaška »Po poteh istrske Malvazije«, katerega glavni namen je promocija Malvazije in nove vinske destinacije – Istre.