DomovArhiv2. Mednarodni likovno-kiparski simpozij

2. Mednarodni likovno-kiparski simpozij

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 13. novembra, ob 11. uri, bodo v Parku pripravili novinarsko konferenco, na kateri bodo podrobneje predstavili letošnji simpozij, 14. novembra, pa bosta ob 18. uri v dvorani zadružnega doma vodena strokovna predstavitev umetniških del in tematski kulturni program. Letos na simpoziju sodeluje enajst kiparjev in sedem slikarjev iz Italije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Slovenije in celo Peruja. Tokrat so se odločili za dve tematiki. Poleg vode v gibanju, ime simpozija so si namreč sposodili pri latinskem imenu reke Rižane Formio Fluvius, je letošnja tema tudi oljka.

Kot pravijo v svetu KS Dekani, je namen simpozija predvsem dodatna obogatitev Dekanov z umetnostjo in umetniškimi deli ter spodbuda za duhovni navdih in navezanost na identiteto kraja. Dodatno želijo poglobiti tudi odgovornost in skrb za okolje.

Slikarji bodo teden dni ustvarjali na Dopolavorju v središču vasi. Vsa umetniška dela bodo po koncu razporedili po kraju, saj bodo ostala v lasti krajevne skupnosti, ki načrtuje, da bo mednarodni simpozij postal tradicionalen.