DomovArhiv60. let Obalne gasilske zveze

60. let Obalne gasilske zveze

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Praznovanja so pričeli s petkovo slavnostno sejo, nadaljevali pa v soboto, 5. oktobra, s povorko po koprski Pristaniški ulici, kjer je sodelovalo okrog 400 gasilcev in 20 gasilskih vozil ter slovesnostjo v Taverni.

Leta 1953 je bila ustanovljena Okrajna gasilska zveza, ki je pokrivala območje od Dragonje do Trente in v kateri je sprva sodelovalo 50 gasilskih enot. Leta 1965 se je preimenovala v Medobčinsko gasilsko zvezo, kasneje pa v Obalno gasilsko zvezo. Njeno delovanje se je skrčilo na tri občine, svoji zvezi pa so nato ustanovili še v Izoli in Piranu. Obalna gasilska zveza danes združuje več kot 1000 prostovoljnih gasilcev iz koprske občine. 

Slovesnosti v Taverni, kjer so namenu predali tudi novo poveljniško vozilo PV-1, se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Danijel Cep, ki je ob tej priložnosti vse navzoče pozdravil in ob tem izpostavil: »Raven gasilstva je pri nas na izredno visoki, celo najvišji ravni v naši državi, zato ne čudi, da je prav naša občina oziroma naše mesto pred dobrim leto dni dobilo laskavi naziv najbolj varnega mesta v Sloveniji.«

DSC_0174

DSC_0200

DSC_0143