DomovArhiv»Bil sem vse razen dimnikarja«

»Bil sem vse razen dimnikarja«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Vse zapisano so zdaj le spomini na čas, ko je nekaj nastajalo in se je naše glasbeno šolstvo razvijalo dobesedno – iz nič! Z nemajhnim zadovoljstvom in ponosom se zdaj oziram nazaj na svojo 40-letno aktivno delovno dobo, na 17-letno glasbeno-vzgojno delo na učiteljišču in poznejše delovanje na Glasbeni šoli. Menim, da sem – da smo – prispevali svoj niti ne tako majhen delež pri oblikovanju glasbene in kulturne podobe Slovenske Istre.« je zapisal Miran Hasl, glasbeni pedagog, zborovodja in dolgoletni ravnatelj glasbene šole Koper. Pod njegovim vodstvom je glasbena šola, združena v Center za glasbeno vzgojo vseh treh obalnih šol, postala ena najuspešnejših tako v Sloveniji, kakor tudi v nekdanji Jugoslaviji.

V sredo, 22.januarja 2014, ob 19. uri, v dvorani Glasbene šole Koper na Gallusovi 1, založba Libris Koper in Glasbena šola Koper v počastitev organizirata VEČER V SPOMIN NA profesorja MIRANA HASLA in predstavitev njegove knjige »MOJE ZGODBE – Bil sem vse razen dimnikarja«.

Program bodo oblikovali Iztok Babnik, ravnatelj Glasbene šole Koper, Albert Primožič in Ignac Breitenberger, nekdanja učiteljiščnika, Borut Logar in Bojan Glavina, Haslova glasbena sopotnika in bralka Irena Urbič. Za glasbeni program bodo poskrbeli Klavirski duo Tiara Stergulc & Tea Kolenc in Godalni kvartet Glasbene šole Koper.