DomovArhivBonifika drevi prizorišče finala nogometnega pokala

Bonifika drevi prizorišče finala nogometnega pokala

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Trener osemkratnega pokalnega prvaka Maribora Ante Šimundža za nocoj napoveduje gledljiv nogomet, a brez divjanja. “Finale pokala bo težka tekma, čisto drugačna, kot je bila konec tedna prvenstvena proti istemu tekmecu. Smo pripravljeni, psihično smo močni in vse bomo naredili, da zmagamo,” pred tekmo pravi napadalec vijolic Marcos Tavares.

Po skoraj desetih letih bo danes spet igrala v finalu dvakratna pokalna zmagovalka Gorica, ki prav tako meri na zmago, ob tem pa cilja na pametno in potrpežljivo igro. “Potrdim lahko, da je vzdušje v ekipi izjemno, motivacija je na vrhuncu, pozitivna energija pa je na trenutke celo otipljiva. Nestrpno že čakamo na prvi sodniški žvižg in upamo na zmago,” je pred nocojšnjim štajersko-primorskim derbijem dejal član vrtnic Amedej Vetrih.

Sicer pa bodo tako Mariborčani kot Novogoričani v finalu lahko računali na praktično vse svoje najboljše može.

Ob moškem finalu bo dogajanje na Obali popestril še finale ženskega pokala med Teleingom Pomurjem Beltinci in Rudarjem Škale, ki bo na sporedu ob 18. uri ter pokalni finale mladincev, na katerem bosta igrala Maribor in Koper. Slednjega si boste lahko ogledali ob 16. uri.