DomovArhivBrali bodo s tačkami

Brali bodo s tačkami

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Oddelek za mlade bralce Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper v mesecu marcu začenja skupaj z društvom Tačke pomagačke izvajati delavnico branja s pomočjo psa Beremo s tačkami.

Delavnica se izvaja po mednarodno priznanem programu R.E.A.D. The Reading Education Assistance Dogs, ki temelji na delu s terapevtskim psom, kar izboljšuje otrokove bralne in komunikacijske veščine.

Namenjena je otrokom pri osvajanju branja oziroma tistim, ki jim branje predstavlja težavo in napor. Delavnico bosta izvajala dva terapevtska para, Vesna Bidoli in njena Bela ter Urška Ferletič in Grin. Kot pravita, gredo prav vsi psi, ki delujejo v okviru društva Tačke pomagačke, skozi poseben proces preverjanja primernosti in usposabljanja za tovrstno delo, poleg tega pa za program Read opravijo še dodatno izobraževanje. Psi so prijazni, ubogljivi in niso agresivni ali napadalni, vedno pa delajo pod nadzorom vodnika. Tako Grin kot Bela imata s svojima vodnicama že izkušnje pri delu z otroki.

Delavnica bo enkrat mesečno po eno uro, skupaj bodo to štiri srečanja z zaključkom v juniju. S prvo delavnico bodo na oddelku za mlade bralce pričeli v ponedeljek, 7. marca, ob 17.30 uri.

Otroka je potrebno predhodno prijaviti in podpisati soglasje, prijavnica pa je dostopna na spletni strani knjižnice www.kp.sik.si.