DomovArhivBronasta odbojka v Kopru

Bronasta odbojka v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi včerajšnja tekma v gosteh je minila povsem po pričakovanjih. Že vso sezono za razred boljše odbojkarice OK Luka Koper so namreč tudi na povratni tekmi proti Novogoričankam upravičile vlogo favoritinj in že po drugi tekmi suvereno osvojile tretje mesto.

Po slabem začetku, v prvem nizu so jih domače povsem nadigrale, so se v nadaljevanju zbrale, čeprav so imele kar nekaj težav pri sprejemu, pa so to uspele izničiti z uspešno igro v obrambi, njihov blok je bil previsoka ovira, da bi si domače lahko priborile možnost za izenačenje izida.

Varovanke Marca Kalca so tekmo v Novi Gorici začele katastrofalno. Po servisih Hrvatice Antonie Jurić so gostiteljice povedle z 8:0, po asu Tine Grudine so ob drugem tehničnem odmoru že vodile s 16:4, po bloku Teje Kolbl in točki Anite Petho v napadu je bilo jasno, kdo bo dobil prvi niz. V drugem nizu pa je prišlo do popolnega preobrata. Štirje zaporedni bloki in as Nuše Ferlinc so gostjam ob prvem tehničnem odmoru zagotovile vodstvo z 8:4, po odmoru pa so Koprčanke osvojile še tri zaporedne točke – videti je bilo, da bodo z lahkoto prišle do izenačenja. Vendar se Novogoričanke niso dale, se približale na tri točke zaostanka (15:18), toda v nadaljevanju storile preveč napak, da bi prišle do vodstva z 2:1.

Ekipa z Obale je tudi v četrtem nizu držala vse niti v svojih rokah. S servisi Ferlinčeve in Amande Bible so si priigrale prednost (9:5), ko pa domače niso našle orožja za servise Marine Barič, je prednost narasla na devet točk (9:18).  In čeprav so domače po odličnih servisih Grudine še nekoliko znižale zaostanek (13:18), pa gostujoči blok ni dovolil, da bi lahko razmišljale o preobratu.

Z odličnim trejim mestom v državnem prvenstvu odbojkarice OK Luka Koper zaključujejo letošnja nadvse uspešno sezono, ki jim je pred meseci prinesla tudi srebo v Pokalu Slovenije.

* Go Volley: Jurić 4, Peho 15, Bavdaž 3, Simčič, Černe, P. Marušič 5, Grudina 18, Matajurc, Kolbl 12, Pahor, Š. Marušič, Kerpan, Dvorščak.

* Luka Koper: Barič 10, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 5, Felinc 13, D. Lucac 18, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 14, Kaker 9, Flego.