DomovArhivCenejše parkiranje za občane

Cenejše parkiranje za občane

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko so sklenili asfaltna dela na dovoznih poteh na makadamskem parkirišču za tržnico je koprski župan Boris Popovič na podlagi odločitve koprskih svetnikov na junijski seji občinskega sveta danes (22. julija) podpisal sklep, po katerem bodo imeli prebivalci Mestne občine Koper od jutri (23. julija) naprej možnost nakupa splošnih abonmajev za parkiranje po diferenciranih cenah, in sicer bo za koprske občane veljala cena 20 eurov mesečno. Občani pa bodo imeli možnost tudi nakupa posebnega abonmaja na makadamskem parkirišču za tržnico, na katerem bodo lahko parkirali za 10 evrov na mesec. Ostale uporabnike parkirišč bo nakup mesečno stal 30 evrov, na makadamskem parkirišču za tržnico pa bo parkiranje veljalo evro na dan.

Abonmaje po diferenciranih cenah bo mogoče kupiti od jutri naprej. Komunala Koper kot upravljalec parkirišč je nov cenik sicer objavila že danes, kar je povzročilo manjšo zmedo. Občanom, ki so želeli cenejše abonmaje kupiti že danes, pa tega seveda niso mogli storiti, saj je pravna podlaga šele podpisan sklep župana, se v Mestni občini Koper in v Komunali Koper iskreno opravičujemo.

Splošni abonma v Mestni občini Koper velja mesečno za neomejeno uporabo vseh parkirišč na tako imenovanih modrih conah z izjemo Ukmarjevega in Vergerijevega trga ter Trga Brolo, parkirišča pri Banki Koper in pred centrom Oviesse, v centru Hrvatinov ter v Bertokih pred zadružnim domom. Kot je znano, so doslej abonmaji stali 25 evrov, od jutri naprej pa bo občane Mestne občine mesečni abonma stal 20 evrov oziroma 15 evrov v primeru sklenitve letne pogodbe. V tem primeru občani abonmaje ob plačilu mesečne cene prevzemajo mesečno.

Občani Mestne občine Koper stalno prebivališče dokazujejo ob nakupu splošnega in posebnega abonmaja z veljavnim osebnim dokumentom, iz katerega je razviden naslov stalnega prebivališča na območju Mestne občine Koper in ga je izdal pristojni upravni organ. Lastništvo vozila dokazujejo z veljavnim prometnim dovoljenjem. Možnost nakupa splošnega abonmaja imajo občani tudi za vozila, ki jih uporabljajo na podlagi leasing pogodbe.
ParkingZaTrznico-3630 ParkingZaTrznico-3633