DomovArhivCenter mladih Koper odpira svoja vrata

Center mladih Koper odpira svoja vrata

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper bo svoja vrata javnosti odprl v sredo, ob 11. uri, uradnemu delu bo sledil krajši kulturni program in ogled povsem prenovljenih, urejenih in na novo opremljenih prostorov, nakar bo center prostore zaprl do petka. Novo pridobitev, na katero so mladi čakali vrsto let, bodo konec tedna z nastopom obeležili tudi glasbeniki: v petek bodo na svoj račun prišli ljubitelji metalne glasbe, saj bodo nastopili Griomir (Obala), SKRUN (Tolmin) in Morbid Creation (Postojna), sobota pa bo nekoliko bolj rokovsko obarvana. Igrali bodo SNIZ, Teenagers, Free The Mouse in Sixtynine.

Sicer naj spomnimo, da je občina prostore na Gregorčičevi ulici v Kopru v svoje roke ponovno dobila v začetku letošnjega leta, pred tem so bili ti dolga leta v upravljanju Marka Breclja in njegovega Društva prijateljev zmernega napredka, ki pa z njimi niso znali gospodariti. Po temeljiti obnovi in prenovi prostorov, ki so sedaj veliko bolj funkcionalni in bodo kot taki nedvomno bolje služili mladim in sledili njihovim potrebam ter željam, je občina vanje umestila Center mladih Koper. Ta bo, skupaj z mladinskimi organizacijami, društvi in posamezniki, tvoril bogat, kakovosten in pester program za vse okuse. Kot je ob prevzemu centra povedala njegova vodja, Mojca Vojska, žanrskih omejitev ne bo, »izhodišče bodo kakovostne in raznolike vsebine, v centru bodo lahko delovale organizirane in tudi neorganizirane skupine mladih.«

Najpomembneje pa je, da bodo v centru še naprej delovale tudi skupine, ki so v prostorih MKC-ja delovale doslej. »Mladi dolgoletni aktivisti v bivšem MKCju so se pri opremljanju prostorov in oblikovanju programskih vsebin zelo angažirali, saj menijo, da si mladina zasluži prostor, v katerem bodo ponujene raznovrstne vsebine. Ker so to mladi, ki so dolga leta organizirali in izvajali tako koncerte, kot tudi delavnice in ostale mladinske vsebine nam je bilo njihovo mnenje zelo dragoceno,« je še dejala Vojska in dodala, da bo center mladim omogočil veliko boljše pogoje kot doslej, prenovljeni in na novo opremljeni prostori pa bodo vsem uporabnikom na voljo brez plačila najemnine.