DomovArhivCeste, pločniki, kolesarske poti

Ceste, pločniki, kolesarske poti

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Borštu je bilo te dni predvsem pestro, ureditvi t.i. vaškega trga, v okviru katere je občina preplastila cestišče in osrednji del naselja lično uredila, je sledila sanacija lokalnih poškodb na celotni dolžini ceste proti Laborju. Gradbeni stroji so zabrneli tudi na glavni cesti, ki vodi proti Borštu, in sicer na dotrajanem in nevarnem odseku ob vznožju poti, ter na cesti iz Marezig proti Truškam tik pred vasjo, kjer se prav te dni končuje sanacija dveh nevarnejših odsekov v dolžini 175 metrov.

Boršt Trg-0205

Naložbeni val je zajel tudi Marezige, kjer se je začela ureditev večnamenske ploščadi, ki je doslej služila kot večje parkirišče. Občina bo v okviru 30 tisoč evrov vredne investicije tam uredila manjši park z zelenimi površinami in 10 istrskimi hrasti, makadamski del pa bo še naprej služil kot parkirišče oziroma kot prostor, namenjen prireditvam in drugim družabnim dogodkom.

Marezige-0267

Že v kratkem se bodo dela začela tudi v Bertokih, na priključku stare bertoške ceste na državno cesto, ki pelje iz Sv. Antona, kjer bo občina uredila montažno krožišče in tako omogočila nemoteno, predvsem pa varno vključevanje v promet številnim vozilom, ki se vsakodnevno vozijo po teh cestah. V neposredni bližini bo MOK preplastila tudi celotno Cesto borcev, od zadružnega doma do vrtca v Bertokih, in uredila odvodnjavanje ter pločnik, za zagotovitev čim večje varnosti pri prečkanju ceste pa bo prehod za pešce uredila v okviru grbine (t.i. ležečega policaja).

Truške-0214

Sicer je kot obljubljeno občina pred časom dokončala tudi dober kilometer dolg odsek kolesarske poti od Gucev do mostu pri Vanganelu, ki vodi skozi polja pri Gucih proti Tribanski cesti, vzporedno z glavno prometno povezavo, sanirala pa je tudi kolesarsko stezo od semedelskega podhoda proti Žusterni. V okviru te sanacije je občina razširila še sprehajalno pot in jo preplastila ter ji tako vdahnila novo življenje.