DomovArhivČez vikend bodo lajali

Čez vikend bodo lajali

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska razstava se je že trdno uveljavila v mednarodnem prostoru in ima letos tudi uradni status FCI Mediteranske razstave, kar še dodatno prispeva k njeni veljavi. V soboto in nedeljo si razstavo lahko ogledate od 9.30 do 17. ure. Na dogodku se bo predstavilo 1.700 psov iz 26 držav in 175 različnih pasem.

Mag. Blaž Kavčič, predsednik Kinološke zveze Slovenije, ob napovedi prireditve poudarja: »Veseli nas, da se utrjuje priljubljenost naših mednarodnih razstav na Obali, saj so te razstave pomembne tako za slovensko kinologijo kot za mednarodno promocijo Kopra in Slovenije. Imajo pa razstave več pomembneih sestavin – najprej gre tu za vzrejo, pa tudi za vzgojni in gospodarski pomen. Na razstavah si vzreditelji izmenjajo izkušnje in načrtujejo svoje nadaljnje delo. Tu je mesto za odgovorno delo sodnikov, ki preko svojih odločitev usmerjajo vzrejo v telesno in značajsko zdrave pse. Na razstavah vzgajamo mlade vodnike, pa tudi odrasle v smeri boljšega sobivanja človeka in psa. Razstave pa so tudi osnova za sredstva ki jih KZS namenja za obstoj in razvoj vseh vej dejavnosti – od službenih psov, reševalcev, lovskih psov, do terapevtskih psov, vodičev za slepe in seveda za vzgojo lastnikov psov. Naše razstave so namenjene tudi doseganju soglasja za psom in njihovim lastnikom bolj prijaznega družbenega okolja.«

Tradicionalnega dogodka se še posebej veselijo otroci, ki bodo lahko uživali v ogledovanju teh prav posebnih ljubljenčkov, še posebej, ker bo na dogodku potekal tudi izbor najlepših psov razstave. Med raznovrstnimi disciplinami si boste lahko recimo v soboto ogledali frizbi, v nedeljo pa ples s psi. Ljubitelji živali si tako ta konec tedna lahko popestrite z obiskom Bonifike.