DomovArhivDel primorske avtoceste zaprt za promet

Del primorske avtoceste zaprt za promet

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prometno-informacijski center za državne ceste sporoča, da je zaradi čiščenja ledu na cestišču za promet povsem zaprt del Primorske avtoceste med priključkom Unec in počivališčem Ravbarkomanda v smeri Kopra. Med razcepom Nanos in priključkom Razdrto pa je promet oviran v obe smeri, zaradi saniranja nevarno povešenega daljnovoda čez avtocesto. Avtocesta bo predvidoma (okoli 18. ali 19. ure) zaprta v obe smeri za kratek čas, ko bodo odstranjevali led z daljnovoda.

Tudi sicer pa so hude vremenske razmere v nekaterih delih države povsem ohromile promet. Tako so, kot poroča Slovenska tiskovna agencija, zaradi podrtih dreves in električnih drogov povsem zaprte številne ceste, obstaja pa tudi nevarnost padanja ledenih sveč z vseh viaduktov in mostov.

Na gorenjski, pomurski in dolenjski avtocesti je zaradi izpadov električne energije občasno slabša osvetljenost v vseh predorih. Zaradi več poškodovanih varovalnih ograj ob avtocestah je povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti. Na štajerski avtocesti v predoru Podmilj je v smeri Maribora zaprt vozni pas zaradi okvare tovornega vozila, na glavni cesti Ljubljana-Kočevje med Ortnekom in Žlebičem pa je zaradi podrtega drevja promet dovoljen samo za osebna vozila. Poleg tega je na štajerski avtocesti zaradi podrtih dreves na počivališču Polskava proti Ljubljani zaprt uvoz, v smeri Ljubljane je zaprt vozni pas pred predorom Golo Rebro ter oviran promet pred priključkom Celje vzhod.