DomovArhivDobrodošli v virtualni muzej

Dobrodošli v virtualni muzej

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ali ste verjeli, da boste lahko nekega dne muzej obiskali kar prek spleta? V Pokrajinskem muzeju Koper je to mogoče, in sicer prek t.i. virtualnega prostora, ki s pomočjo sferičnih fotografij, omogoča premikanje po prosotoru. S tem so želeli vsem, ki nimajo možnosti muzeja obiskati v živo omogočiti, da se po prostorih sprehodijo vsaj virtualno, med drugim, pa je to pravi način, kako v prostore muzeja privabiti čim večje število obiskovalcev.

DSC_0002

Kot nam je zaupal direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri je virtualni muzej trenutno v fazi nadgradnje, po kateri si bo mogoče, kar prek spleta, ogledati tudi številne predmete. “S klikom na določene predmete, ki jih hranimo, bo lahko uporabnik pridobil podrobnejši opis in fotografije, razmišljamo pa tudi o možnosti, da bi prek virutalnega muzeja obiskovalcem ponudili vstop v naše depoje. Ti so namreč za javnost, zaradi varnostnih razlogov, nedostopni,” nam je še pojasnil Juri.

In kako lahko vstopite v virtualni muzej? Preprosto, s klikom na povezavo se odpre posebna spletna stran, po kateri se premikate tako, da klikate na puščice. V kolikor v muzej vstopate s pametnim telefonom, pa po vstopu pritisnite na ikono giroskopa, ki omogoča samodejno premikanje po prostoru.