DomovArhivDrevi slovensko-švedski glasbeni spektakel v Taverni

Drevi slovensko-švedski glasbeni spektakel v Taverni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Glasbeniki iz Švedske so v Koper prišli na povabilo Obalnega komornega orkestra, s katerim bodo zvečer predstavili dela iz repertoarja klasične in lahkotne glasbe, med njimi tudi dela priznanih švedskih skladateljev. Domačemu občinstvu bodo zaigrali tudi nekaj skladb, ki jih je na program umestil Obalni komorni orkester, združenim glasbenikom pa bo dirigiral sam maestro Patrik Greblo.

Gostje iz Švedske so sicer v Koper prispeli že pred dnevi, dobrodošlico ob prihodu jim je izrekla tudi Mestna občina Koper, v imenu katere jih je v Pretorski palači v Kopru sprejel podžupan Anton Sagadin. Sledil je ogled mestne palače in starega dela Kopra, ki je glasbenike nadvse navdušil.

DLJ_6836a

Malmö Sinfonietta je manjši simfonični orkester iz mesta Malmö na jugu Švedske. Ustanovljen je bil leta 1941 in v svojih vrstah združuje že od samega začetka lokalne ljubiteljske glasbenike in študente glasbe. Orkester danes šteje okoli 30 članov in letno pripravi 4 koncerte z raznolikim programom. Orkester sodeluje tudi z lokalno Akademijo za glasbo in je doslej predstavil že veliko krstnih izvedb skladb mladih skladateljev.