DomovArhivDZ se je seznanil z odstopom Bratuškove

DZ se je seznanil z odstopom Bratuškove

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Poslanke in poslanci so se danes seznanili z odstopom Alenke Bratušek s položaja predsednice vlade, so zapisali na spletni strani Slovenske tiskovne agencije.
S tem je mandat prenehal celotni vladi, torej tudi vsem ministrom, vlada pa bo do imenovanja nove opravljala le še tekoče posle. Bratuškova je v nagovoru poslancem dejala, da je odstopila “nemirne, a čiste vesti”.

Po njenem je Slovenija danes v takšnem stanju, da si preizkušnjo predčasnih volitev lahko privošči. “Naši rezultati kažejo, da se da tudi samo v enem letu narediti velike korake,” je dejala.

A na osnovi vsega, kar se je zadnje tedne zgodilo, je trdno prepričana, da je za doseganje skupnih ciljev treba temeljito spremeniti nekatera osnovna pravila političnega premisleka in ravnanja v Sloveniji.

Kot je pojasnila, je odstopila, ker želi s tem prispevati k čim hitrejši rešitvi položaja, v katerem sta se njena vlada in koalicija znašli po tem, ko v dosedanji stranki ni dobila zadostne podpore.

Bratuškova je napovedala, da bo njena vlada, ki bo odslej opravljala le tekoče posle, do prisege nove vlade vztrajala pri izpolnjevanju tistih nalog, ki so že doslej obrodile sadove.

Dodala je še, da v tem prehodnem obdobju ne bo dovolila niti ene zaposlitve iz določenega za nedoločen čas. Če bi se to zgodilo, napoveduje tudi ukrepanje.

“Naj nas niti ena poteza v prihodnje spet ne spravi v podoben položaj, kajti iz prve roke vam povem, da smo bili zelo, zelo na robu,” so na STA še zapisali besede odhajajoče predsednice vlade.