DomovArhivEkipa Luke Koper v polfinale Jadranskih iger

Ekipa Luke Koper v polfinale Jadranskih iger

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odličnega tekmovalnega vzdušja na bazenu v Žusterni v Kopru minulo soboto ni mogel pokvariti niti dež, ki je vztrajno močil številne obiskovalce in gledalce. Ti so navijali za svoje favorite, ki so se, kljub kislemu vremenu borili prav do konca. A zmaga je pripadla le enemu, in sicer odlično pripravljeni ekipi Luke Koper, ki si je tako kupila vstopnico za polfinale Jadranskih iger Slovenije. Te bodo že prihodnji mesec v Kranju, odločale pa bodo o tem, katera ekipa bo Slovenijo zastopala na finalu Jadranskih iger v Kopru, 30. avgusta.

Poleg ekipe Luke Koper so se v kvalifikacijah borile še štiri ekipe, Smukci, ekipa Javnega zavoda za šport in Mladino Mestne občine Koper, ekipa Gasilske brigade Koper ter Zdravstvenega doma Koper, ki so svoje znanje in moči merile v letečem vaterpolu, strelcih, reševanju turistke, tekmi sodov in mošarki. Takoj za Luko Koper je kvalifiakacije Jadranskih “Iger brez meja” osvojila ekipa Zdravstvenega doma Koper, tretja pa je bila Gasilska brigada Koper.

Kot so ob koncu mokre sobote dejali organizatorji dogodka, sta odličen ambient in še boljša lokacija odigranih iger doprinesli, da so vsi prisotni v Žusterni uživali. Že 30. avgusta pa se karavana vrača v Koper, kjer se bo v finalu Jadranskih iger Slovenije pomerilo pet najboljših in najbolj pripravljenih ekip, skupaj z ekipo mesta gostitelja. Slovenskemu finalu sledita še dva mednarodna polfinala Jadranskih iger, na katerem bodo nastopile najboljše ekipe 12 držav (Slovenija, Hrvaška, Italija, Avstrija, Francija, Nemčija, Srbija, Črna Gora, Makedonija, Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija), najboljše tri ekipe obeh polfinalov pa se bodo srečale v velikem finalu, ki bo 19. septmebra v Biogradu na moru.