DomovArhivEkstremni podvig za veliko humanitarno akcijo

Ekstremni podvig za veliko humanitarno akcijo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

DSC_0083

Projekt Srce Sloveniji je Markovič pričel s skokom v morje s koprskega Ukmarjevega trga, od koder bo, mimo Izole, Strunjana in Pirana, priplaval na portoroško plažo. Od tam bo podvig nadaljeval s kolesom, saj Mateja čaka 650 km dolga trasa od Portoroža do Murske Sobote in nazaj. Prekolesaril bo Slovenijo, vmes pa se ustavljal v vseh večjih mestih, kjer bodo organizirali tudi zbiranje hrane in donacij v podporo projektu. Večja mesta, ki si bodo sledila na tej dolgi in težki poti so Postojna, Ljubljana, Celje, Maribor, Murska Sobota. Kolesarska pot se bo končala ponovno na portoroški plaži, kjer se bo pričel zadnji del potovanja – tek. Matej bo pretekel 210 km dolgo pot, in sicer iz Portoroža, prek Kopra, Kozine, Postojne, Ljubljane, Kranja, Bleda, na vrh našega Triglava.

DSC_0043

Nekaj vzpodbudnih besed je Markoviču namenil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki je ob tem dejal: »Veseli me, da se ta dobrodelni dogodek začenja prav v Kopru, v naši občini, ki je že ob več priložnostih pokazala, da skupaj zmoremo več in da s človekoljubnimi dejanji lahko in tudi dejansko premikamo meje. Tako v glavah posameznikov, kot tudi meje zmogljivosti, uspeha in napredka naše družbe. In ta projekt je nedvomno eden takih, ki navdaja z upanjem, in kaže na to, da človeško telo in um lahko presežeta sama sebe, torej tudi vse ovire, ki jih življenje postavlja in s katerimi nas preizkuša.«

DSC_0066

Gre za velik dogodek, ki ima zelo veliko dobrodelno noto in združuje pomembnejše humanitarne akterje, še posebej športno humanitarno društvo Never give up in Anino zvezdico. Namen humanitarne akcije je nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Vsa zbrana sredstva bodo v obliki šolskih potrebščin predali zavodu Anina zvezdica.