DomovArhivFC Koper se pripravlja na novo sezono

FC Koper se pripravlja na novo sezono

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po treh tednih premora so se danes na koprsko zelenico spet vrnili nogometaši FC Luka Koper. Z jutranjim zborom na stadionu Bonifika, kjer jih je pričakalo tudi vodstvo kluba, so uradno začeli s pripravami na novo ligaško sezono, ki se začne 16. julija.

Nasmejani, spočiti, predvsem pa kadrovsko okrepljeni, so oddelali prvi skupni trening, ki so se ga udeležili tudi trije novi igralci. 27-letni Joel Omari Tshibamba, državljan Konga in Nizozemske, ki je nazadnje zastopal barve bolgarskega kluba PFC Botev Plovdiv, igral pa je tudi v prvi nizozemski ligi, 24-letni Argentinec Leandro Nicolas Teijo in 26-letni obrambni igralec s hrvaškim državljanstvom Šime Gregor, ki je v minuli sezoni igral za NK Krško. Za Koper naj bi poleg tega zaigral še 21-letni Courage Pekuson iz Gane, v klubu pa se dogovarjajo še s tremi oziroma štirimi igralci, vendar o imenih danes niso želeli govoriti.

Kot je povedal športni direktor Dušan Petkovič, si v klubu želijo sestaviti ekipo, s katero bodo dosegli boljše rezultate kot minulo sezono. Vsako tekmo bodo šli na zmago, »dali bomo vse od sebe, da dosežemo kar najboljše rezultate,« je poudaril Petković in dodal, da je »športno upati na najboljše«, vendar si ciljev zaenkrat ne postavljajo.

Na današnjem treningu smo opazili tudi Jako Štromajerja, Daliborja Radujka in Lea Štulca, za katere še ni jasno, v katerem klubu bodo igrali prihodnjo sezono, je pa že več kot jasno, da koprskih barv zagotovo ne bodo več zastopali vratarja Vjekoslav Tomić in Kristjan Kahlina ter igralci Hysen Memolla, Jonathan Niguez, Luka Leko, Djibril Mademba Cisse in Antonio Pavić.

»Veliko je časa za pripravo na novo sezono,« je bil danes dobro razpoložen tudi trener Koprčanov Milan Obradović, ki se zaveda, da se morajo v naslednjih tednih igralci kar najbolje fizično pripraviti, delati na moči in se seveda uigrati. Večji del priprav bodo tako opravili v domačem Kopru, najverjetneje pa bodo del treningov oddelali tudi na gostujoči zelenici.