DomovArhivFC Koper z novim vodstvom

FC Koper z novim vodstvom

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred dobro uro se je končala dolgo pričakovana skupščina FC Koper, na kateri je koprski nogometni klub dobil novo vodstvo. Za novega predsednika kluba in predsednika upravnega odbora so soglasno imenovali Valterja Valenčiča, v upravni odbor pa so kot člane izvolili še Gašparja Gašparja Mišiča, Dejana Škerliča in Gorana Maleniča. Na skupščini so razrešili tudi stari nadzorni odbor, katerega člani so pred časom dali odstopno izjavo, nato pa v nov odbor ponovno izvolili Sebastjana Šika za predsednika ter Damirja Bana in Bojana Babiča za člana.

Vsi novoizvoljeni so se članom skupščine zahvalili za zaupanje, novi predsednik Valter Valenčič pa je obljubil, da bodo klub vodili s ciljem doseči najboljše rezultate. Da pa bi to lahko dosegli, bodo potrebovali pomoč in zaupanje ne le občine in glavnega sponzorja Luke Koper, ampak tudi drugih sponzorjev in seveda igralcev ter občinstva.

DSC_0996

Skupščine se je udeležil tudi župan Boris Popovič, ki se je uvodoma zahvalil nekdanjemu predsedniku kluba Anteju Gubercu, ki po županovih besedah, klubu še naprej stoji ob strani. Kot je povedal, ima klub veliko možnosti razvoja, vendar je nekdanje vodstvo ostalo samo, brez podpore gospodarstva, z izjemo sponzorjev. Pojasnil je tudi, da se je v zgodbo koprskega nogometa vmešal samo zaradi želje po boljši organizaciji in podpori klubu, ki ima trenutno najboljšo infrastrukturo v državi, katero Kopru zavidajo tudi klubi iz tujine.

Zahvalil se je vsem, ki so pokazali razumevanje, da klub obstane in nadaljuje z delom, predvsem tistim, ki tudi v teh težkih časih klubu prostovoljno pomagajo. FC Koper ima namreč, kot je dejal, veliko mladih talentov, ki so jih vzgojili prav v koprskem klubu, ima dobro ekipo strokovnjakov, ki bo pomagala tudi pri rasti domačih trenerjev.

Poudaril je, da je pred klubom zelo svetla, »rumena« prihodnost, ne samo zaradi strokovnega kadra, igralcev, nogometne šole in podpore lokalne skupnosti ter glavnih sponzorjev, ampak tudi odlične infrastrukture in njegove organiziranosti. Kot je dejal, je bila še do včeraj vprašljiva nadaljnja prihodnost kluba, grozil mu je celo pristanek v »peto« ligo, vendar je zdaj jasno, da FC Koper ostaja v prvi ligi. Ne samo to, po premoru se bo klub vrnil med najboljše, ali kot je rekel Boris Popovič »naslednje leto želim da postanemo državni prvaki in da postavimo rekord vseh slovenskih klubov v Evropi«. Seveda je želja novega vodstva, kot tudi župana Borisa Popoviča, da bi se na stadion Bonifika vrnili navijači, ki bodo FC Koper spodbujali v dobrem in slabem.