DomovArhivFinalno atletsko tekmovanje

Finalno atletsko tekmovanje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na finalnem tekmovanju je nastopilo 695 učencev in učenk iz več kot 240 osnovnih šol. Lepo vreme, odlični pogoji, številna udeležba nastopajočih in spet polne tribune koprskega atletskega stadiona so dopolnile izjemno lepo atletsko predstavo za mlade atletske upe. Odlična organizacija tekmovanja je bila že tretje leto zapored v rokah učencev in profesorjev OŠ Koper ter Atletskega kluba Koper in tudi tokrat je postregla tudi z odličnimi rezultati. Na finalnem atletskem tekmovanju so nastopili najboljši posamezniki, ki so si pravico nastopa priborili na 16 področnih tekmovanjih. Tekmovanje je potekalo v dveh moških in dveh ženskih starostnih kategorijah. Po rekordnih dosežkih so bili tokrat uspešnejši mlajši. Doseženi so bili tudi trije šolski rekordi. Pri mlajših učencih sta nova rekorderja postala Jure Šterman (OŠ Veržej) v teku na 60 m s časom 7.63 in Jon Štular (OŠ Lipnica) v skoku v daljino z rezultatom 595 cm.

Pri mlajši učenkah je Tara Keber (OŠ Kašelj) že v kvalifikacijah dosegla rekord v teku na 60 m s časom 8.02. V finalu je tekla še bolje (7.97), vendar je bil veter premočan. Pika na i odlični organizaciji in odmevnim rezultatom je bila srebrna medalja domačega atleta in učenca OŠ Koper Žana Žorža na 300 metrski razdalji.

finale OŠ - spet polne atletske tribune - foto Mitja Butul

Sicer pa je tudi letos na stadionu zavela posebna energija, ko so v svojih disciplinah startali otroci, ki so tako ali drugače hendikepirani za normalno življenje. Vsak njihov nastop je občinstvo nagradilo z velikim aplavzom.

finale OŠ - nastopili so tudi učenci invalidi - foto Mitja Butul