DomovArhivFotografski natečaj Mestne občine Koper

Fotografski natečaj Mestne občine Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru in njegovem zaledju je veliko točk in kotičkov, mimo katerih vsakodnevno hitimo, a jih največkrat spregledamo. Pozorni in skriti pogled ponujajo promenada, koprske ulice, balkoni, fasade, portali, vrtovi, detajli, barve …

Varmuž _Željko_03-02

Na natečaj se lahko prijavijo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz Slovenije in tujine, ne glede na starost in spol. Vsak prijavitelj lahko sodeluje z maksimalno petimi črno-belimi ali barvnimi digitalnimi fotografijami, ki jih mora v roku dostaviti skupaj z izpolnjeno prijavnico, ki je priloga dokumentacije fotografskega natečaja.

Na natečaj lahko prijavite fotografije, ki predstavljajo:
– Mestno občino Koper – mesto in zaledje;
– kulturno in naravno dediščino,
– mestno, vaško in morsko življenje,
– skrite ulice v starem mestnem jedru;
– prireditve;
– detajle skritih kotičkov (balkoni, fasade, vrtovi);
– portale in pomembne zgradbe Kopra;
– igrivost in radoživost koprskih zelenih površin, parkov, igrišč …;
– barvno pisanost ulic, zgradb, ljudi;
– zelene detajle in poglede na Koper (med ulicami ali panorame).

Rojc_Ljubo_09-05

Prispele fotografije bo ocenjevala strokovna ocenjevalna komisija, v skladu z naslednjimi merili; skladnost fotografije s predmetom natečaja, izraznost fotografije, zgodba fotografije in tehnična kakovost fotografije. Po pregledu pravočasno prispelih fotografij bo komisija izbrala dvajset najlepših, ki jih bo MOK od avtorjev odkupila po ceni štiridesetih evrov za sliko in jih kasneje tudi razstavila, dvanajst izmed teh pa bo krasilo koledar MOK za leto 2015.

Ferjan_Dare_14-04

Prijavitelji morajo svoje fotografije oddati najkasneje do 30. oktobra 2014 na naslov: Območna izpostava JSKD Koper, p.p. 698, 6101 Koper ali jo do tega dne oddati v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, Verdijeva ulica 10, 6000 Koper, pritličje desno, in sicer v času uradnih ur.

Objavo FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA in razpisno dokumentacijo najdete tukaj.