Obiskovalci bodo na prvi šolski dan dobili priložnost okusiti tradicionalne in mednarodne raznolike kulinarike. Po besedah Liora Kochavya, direktorja projekta Odprta kuhna, bo tržnica potekala »V objemu čudovitega mestnega jedra«, kjer bodo stojnice ponujale raznolik nabor jedi, kuharskih tehnik ter številnih znanih in manj znanih sestavin.
V sodelovanju z Mestno občino Koper bodo tako znani lokalni ponudniki združili kuharsko znanje s priznanimi restavracijami iz cele Slovenije in pripravljali tako mesne kot vegetarijanske, veganske ter presne jedi. Za oboževalce žlahtne kapljice pa bo na voljo tudi pestra izbira vin in craft piva.
Partnerji prve Odprte kuhne v Kopru bodo: Abi Falafel, Barbarella, Bazilika Bistro, Burrito Loco, Dežela okusov, Domačija Butul, Experiment; No Art = No Fun, Gajbica sadja, Garnata Bistro, Gostilna pri Mari, Gostilna Repnik, Hood Burger, Indijska restavracija Namasté, J&B vinoteka, Lizin vrt, Okusi Istre, Organic Garden, Pivoteka Za popen’t, Plata – naberi okuse, Restavracija Argentino, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Shambala, Restavracija Sophia, Stari pisker, Surfood, Thai Inn Pub in Vinoteka Movia.