DomovArhivHrastovlje se predstavijo, dan odprtih vrat

Hrastovlje se predstavijo, dan odprtih vrat

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 23. novembra, tako vabimo na vodene oglede, in sicer ob 10., 12.in 14. uri, ko bo obiskovalce turistični vodnik popeljal po vasi – v galerijo Jožeta Pohlena, galerijo Viktorja Snoja ter v cerkev sv. Trojice. Po koncu ogleda bodo degustacije istrskih produktov pri vaških ponudnikih. Voden ogled vasi bo  tudi ob 16. uri, vendar na nekoliko drugačen način. Skozi vas se bomo namreč sprehodili v soju bakel.  Ves dan, med  10. in 18. uro, bo v vasi tudi tržnica in degustacija domačih izdelkov. Le-te boste lahko okušali in jih nato tudi kupili. Ob 20.uri se bo v Gostilni Švab pričel zabavni del programa s skupino Xaxid.

Tudi v  nedeljo, 24. novembra, bodo v Hrastovljah  vodeni ogledi vasi z degustacijami, in sicer  ob enakih terminih, kot dan prej. Ob 11.30 uri pa bo v cerkvi sv. Trojice  sveta maša.

Vodenih ogledov po vasi se lahko udeležijo vsi obiskovalci z nakupom skupne vstopnice Doživi Hrastovlje, ki pa samo ta vikend prinaša tudi posebno presenečenje – vstopnico za obisk zvonika v Kopru. Skupne vstopnice Doživi Hrastovlje so na voljo v TIC Hrastovlje ali na telefonski številki 041-398-368, kjer si lahko tudi rezervirate svoj termin vodenega ogleda.

Pridite v Hrastovlje in spoznajte to čudovito vasico tudi vi.

Prireditev »Hrastovlje se predstavijo« je tretja v nizu prireditev, ki jih je Mestna občina Koper organizirala v sklopu projekta »Hrastovlje«, ki je del NIP Las Istre 2012, ki ga delno sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Za vsebino projekta je odgovorna Mestna občina Koper. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja RS 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.