DomovArhivImam eno dobro in eno slabo novico

Imam eno dobro in eno slabo novico

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je izgubil ministrico. Alenka Bratušek je zaradi koalicijskega kupčkanja vrgla iz vlade najmlajšo ministrico Tino Komel.

Zakaj je morala Tina Komel iz vlade? Je kaj narobe naredila, jo je kdo obtožil korupcije ali nezakonitega ravnanja? Ne, nič takega.

Je morebiti slabo delala in je hotela premierka osvežiti ta resor? Kot kažejo odzivi nekaterih predstavnikov naših zamejcev, je delala dobro.

Res pa je, da ni iskala televizijskih kamer in medijskega blišča kot nekateri drugi ministri. Glede na to, da so slovenski mediji v glavnem en velik škifo, je bilo to pametno. Tako je lahko vsaj v miru delala.

Zakaj jo je torej Alenka Bratušek vrgla iz vlade? Zato, da se lahko ta nesposobna koalicija obdrži. Samo zato.

DSC_0458

No in kje je v tej zgodbi dobra novica. Koper je dobil poslanko. Tina Komel se vrača v Državni zbor in napovedala je, da bo nadaljevala z delom za koprske volilke in volilce, ki so ji zaupali mandat.

Glede na to, da je aktualna vlada izjemno sovražno nastrojena do Kopra, je to pomembna novica.

Tina Komel bo do konca mandata lahko v Državnem zboru odpirala vprašanja povezana z našimi lokalnimi projekti, ki so bili doslej dušeni s strani vlade. Od ukinitve proste ekonomske cone v Luki Koper do nerazumljivo negativnega odnosa, ki ga vlada kaže do naše univerze.

In kako se bo znašla v svoji poslanski skupini Pozitivne Slovenije? To je pa težko napovedati. Dejstvo je, da so poslanci te stranke temeljito spremenili svoje delovanje od začetka mandata.

Pozitivna Slovenija je izdala razlog, zaradi katerega je zmagala na volitvah. Ljudje so si obetali učinkovito vodenje države, ki se že dolgo sooča s političnim krčom in ljudmi, ki niso sposobni voditeljstva.

Namesto tega smo dobili še eno v nizu impotentnih vlad, ki hodi iz neumnosti v neumnost. Vsi zapleti okrog davka na nepremičnine kažejo popolno nesposobnost, na kar smo sicer opozarjali že ob sprejemanju tega zakona.

Kako se bo torej Tina Komel znašla v okviru stranke, ki jo je vrgla iz vlade? To bo zanimivo spremljati.