DomovArhivIstrski zakladi – od stojnice do stojnice

Istrski zakladi – od stojnice do stojnice

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Velikonočne praznike v idilični okolici Hotela Convent v Ankaranu sleherno leto obeleži tudi Praznik cvetja, vina in oljčnega olja, ki je tudi letos, sicer v nekoliko skromnejši izvedbi, privabil številne obiskovalce. Med njimi tudi poslanko in domačinko Tino Komel, predsednika Turistične zveze Slovenije Petra Misjo, ki si je dogodek prišel ogledat kar iz oddaljenega Podčetrtka, in podžupana Mestne občine Koper Danijela Cepa, ki je prisotne tudi na kratko ogovoril.

Kot je dejal so cvetje, vino in oljčno olje največji istrski zakladi, ki jih skrbno in z veliko ljubezni gojimo, cenimo in spoštujemo, predvsem pa jim ob nešteto priložnostih namenjamo prav posebno pozornost in celo praznik, ki je z leti pridobil na veljavi in je danes že prava turistična atrakcija. »S Praznikom cvetja, vina in oljčnega olja se vsako leto začenja tudi nova, prepričan sem da nadvse uspešna turistična sezona, ki jo bodo zaznamovali številni kulturno-zabavni dogodki in prireditve, ter prihodi 48 potniških ladij, s katerimi bo v našo Občino romalo prek 60 tisoč turistov,« je še dodal Cep in poudaril, da je prav turizem tisto področje, na katerega v koprski občini zadnja leta stavijo največ.

Uradnemu delu, ki sta ga zaznamovala tudi mlada glasbenika ter povezovalka Irena Dolinšek, je sledil še obhod dobro založenih stojnic, na katerih so tako v soboto kot tudi v nedeljo svoje dobrote in izdelke razstavljali domači in tuji ponudniki.