DomovArhivJEFF: zaključek uprizoritvenega programa

JEFF: zaključek uprizoritvenega programa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V  aprilu je bil razpisan natečaj za vse filmske in gledališke entuziaste. Namen natečaja je bil predstaviti razliko med EMPATIJO (filmski program) in SIMPATIJO (gledališki program), ki kot različna izraza na drugačen način ozaveščata čustveno pismenost družbe in sočutno bližino do ljudi. Filmski večer se je odvijal 24. julija v koprski Taverni, medtem ko je  gledališki večer potekal preteklo nedeljo 7. avgusta na Martinčevem trgu v Kopru.

jeffič

Rock band glasbene šole Koper je pod mentorstvom Boštjana Andrejca (Bushyja) začel delovati v šolskem letu 2014/2015. Band v svojem repertoarju združuje različne struje rock glasbe, od rock and rolla do progresivnega rocka. Vsi člani skupine so ali so bili učenci Glasbene šole Koper in so tudi izven nje izredno aktivni ustvarjalci, ki kreirajo rock sceno na Obali.

Širom je prepletanje raznolikih glasbenih pristopov in orodij, zgodovine zvena in čiste muzikalno-rokodelske domišljije. Iztok Koren, Samo Kutin in Ana Kravanja v triu skupno naštejejo več kot deset inštrumentov in vsaj toliko danih oblik glasbe, ki bi jih lahko prepoznali kot navdih karakterju nove zasedbe.

Prav tako v sklopu festivala poteka spremljevalni program – torkove delavnice. Prihajajoče bodo potekale v Centru mladih Koper s pričetkom ob 19. uri:

·         Danes 9.8. – Kuharska delavnica: Improvizacija z jagodami

·         V torek 16.8. – Predavanje in delavnica: Kombuča

Na samem festivalu je še možnost ogleda razstave Tine Dekorti. Poskusili boste lahko tudi dobrote kuhinje »Na stopničkah«.