DomovArhivKanarčki so se prebili v drugi krog

Kanarčki so se prebili v drugi krog

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Ni bilo lahko ampak uspelo nam je. Naši nogometaši so se po trdi bitki proti Vikingom iz Islandije obdržali v Evropi in prihodnji teden na domači Bonifiki gostijo splitskega Hajduka,« so sporočili iz štaba koprskega nogometnega prvoligaša, kjer so izredno veseli nad doseženim rezultatom.

Tekma pa še zdaleč ni bila lahka. Obetavnemu začetku, ko je Goran Galešič že v 11-i minuti imel lepo priložnost, da bi svoje popeljal v vodstvo, a mu žal ni uspelo, je sledil gol Mateja Pučka, ki je v 18. minuti povedel Koprčane v vodstvo. Nato so napadli tudi gostje, a se je odlično izkazal branilec koprskih vrat Vasja Simčič. V 23-i minuti je najprej ubranil strel Jonssna, po kotu v 29-i minuti pa je Simčič iz neposredne bližine ukrotil še strel z glavo Kristinssena. Kanarčki so nato malce zadihali in prek Josipa Ivančiča, ki se je v 34. minuti znašel sam pred Nielsnom imeli priložnost za povišanje vodstva, a se jim na koncu žal ni izšlo.
Tudi v drugem polčasu je bila zgodba podobna; napeti dvoboji, izenačena igra, v 51. minuti pa je Kristinsson ušel svojemu čuvaju in po lepem predložku z glavo izenačil. Vikingi so še naprej napadali Koprčani pa vnovič povedli. Po kotu Gorana Galešiča se je pred golom odlično znašel Matej Palčič in žogo potisnil v mrežo. Islandski trenerski dvojec je reagiral in v igro poslal bržkone njihovega najbolj ustvarjalnega nogometaša Tofta. Prav po njegovi asistenci z leve strani in udarcu s peto Kristinssona so Vikingi vnovič izenačili in spet so sledile dolge minute napetega dvoboja. Kanarčki so se do konca tekme odlično držali in uspeli zatreti vse dostope do Simčičevih vrat ter se tako uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja, kjer jih že čaka ekipa Hajduk iz Splita.

»V tednu dni smo odigrali tri težke tekme, ki so nam nocoj odrezale noge. Fantom lahko le čestitam saj so kljub slabši predstavi nocoj izpolnili zadani cilj. Sedaj bomo imeli nekaj več časa, da se pripravimo na nasprotnika,« je po koncu tekme dejal trener domače ekipe Rodolfo Vanoli. Veselja ob odličnem dosežku pa ni mogel skriti niti Vasja Simčič: »Čeprav smo vedeli, da so Islandci dobra ekipa so nas nocoj vnovič presenetili. Navkljub našemu zgodnjemu vodstvu niso obupali in se venomer vračali v »igro«. Na koncu šteje le rezultat, vse ostalo pa bo kmalu pozabljeno. Sedaj se moramo dobro pripraviti na Hajduka, ki smo ga januarja brez težav ugnali, a to bo povsem drugačna tekma in tudi oni niso več ista ekipa.«

Že prihodnji četrtek, 16. julija, ob 19. uri, pa bo Bonifika gostila nogometni spektakel med domačo ekipo in Hajdukom iz Splita – tekma naj bi bila razprodana, Koprčani pa pričakujejo tudi podporo domačih navijačev.