DomovArhivKitajska delegacija na obisku

Kitajska delegacija na obisku

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Mestni občini Koper je 8 člansko delegacijo, ki jo je v Slovenijo pripeljala podjetnica iz Ljubljane, sicer predsednica uprave družbe CN2EU (China to European Union) Sandra Kos, sprejel podžupan Peter Bolčič. Ta je goste v imenu koprske občine tudi uradno pozdravil, skupaj s svetovalcem župana Markom Vidnjevičem, svetovalko Jano Tolja in predstavnikom Luke Koper, Danijelom Tomljanovičem. Gostom so uvodoma predstavili Mestno občino Koper, samo mesto Koper, njegove gospodarske in turistične priložnosti, predstavili pa so tudi Univerzo na Primorskem in največji gospodarski subjekt na Obali, Luko Koper.

Za goste je namreč najbolj zanimiv trg med Kitajsko in Evropo, posredno torej tudi Slovenijo, ter na kakšen način bi lahko mesta ter državi sodelovali tudi na področju turizma. Prvo tovrstno sodelovanje, bolj promocijske narave, je tudi snemanje Kitajskega filma, ki ga bodo spomladi, kar 28 dni snemali tudi v Sloveniji, največ seveda v prestolnici, svoje mesto v celovečercu pa bo dobil tudi Koper.

Delegacija se je po uradnem sprejemu v spremstvu podžupana odpravila po mestu, kjer so jim razkazali vse lepote in znamenitosti, v načrtu pa je imela tudi obisk koprskega pristanišča.