DomovArhivKnjige za vse okuse in vsak žep

Knjige za vse okuse in vsak žep

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na bogato založenih stojnicah, ki jih v sklopu Dnevov knjige knjigarna Libris vsako leto postavlja že 20. leto zapored, je mogoče najti obilo zanimivih in res poceni knjig. Tako je mogoče najti rabljene knjige že za ceno enega evra, po simboličnih cenah pa so na voljo tudi številne nove knjige, tako je nekatere zanimive in predvsem uporabne knjige mogoče kupiti že za tri ali pet evrov.  Ingrid Celestina iz knjigarne Libris pravi, da so z obiskom dogodka, ki ga je podprla tudi Mestna občina Koper, zadovoljni in da se Dnevov knjige vsako leto udeležijo tudi številni učenci in dijaki, ki dogodek obiščejo v sklopu kulturnih dnevov.

DSC_0002

Vse prej kot dolgčas bo v teh dneh tudi v popoldanskih urah, ko bo najmlajše med drugim razveseljeval priljubljeni Maček Muri in razne prireditve za otroke.  Te se bodo začenjale vsak dan ob 17. uri, njihovo poglavitno sporočilo mladim pa bo, da je brati in ustvarjati s knjigo lepo.

Sicer pa bodo letos že drugo leto zapored, in sicer v četrtek, 23. aprila, pripravili Noč knjige, ko bodo vrata knjigarne odprli na stežaj tudi v noč. Sprva bodo ob 19. uri pripravili srečanje s tremi domačimi ustvarjalci Bertom Pribcem, Isabello Flego in Vanjo Peganom, ob 21. uri pa bodo literarne užitke ponudili dijaki Gimnazije Koper.