DomovArhivKomemoracije in polaganje vencev

Komemoracije in polaganje vencev

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli petek, 23. oktobra, je bila na vogalu Kidričeve ulice in Titovega trga komemoracija, na kateri so dijaki koprskih srednjih šol položili vence ob spominsko obeležje na pročelje Univerze na Primorskem. Letos so komemoracijo pripravili dijaki italijanske gimnazije Gian Rinaldo Carli in se spomnili na padle prostovoljce mednarodnih brigad španske republikanske vojske in žrtve za svobodo iz Kopra, Šalare, Semedele in Žusterne.

Ob bližnjem Dnevu spomina na mrtve bo delegacija Mestne občine Koper pod vodstvom občinskih svetnikov Slobodana Popoviča in Vilija Bržana v četrtek, 29. oktobra, položila vence v sosednji Italiji, in sicer pri spomeniku padlim v Miljah, v Dolini, na pokopališču v Katinari, ob 16. uri pa se bodo udeležili osrednje komemoracije v tržaški Rižarni.

Kot vsako leto, bodo v četrtek, 5. novembra, vence položili tudi predstavniki Italijanskega konzulata v Kopru, ki se jim bo ob 9.30 na koprskem pokopališču, ob 11. uri pa v Hrvatinih na pokopališču sv. Bride pridružil tudi podžupan Alberto Scheriani.

Mestna občina Koper pa obvešča vse občane in občanke, da bo v soboto, 31. oktobra in v nedeljo, 1. novembra, v sodelovanju z izvajalcem mestnega avtobusnega potniškega prometa družbo Arriva Dolenjska in Primorska d.o.o., avtobusni prevoz do pokopališča v Škocjanu brezplačen.