DomovArhivKomunala Koper pride na dom po kosovne odpadke

Komunala Koper pride na dom po kosovne odpadke

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Vsi uporabniki komunalnih storitev Komunale Koper so v minulih dnevih prejeli posebno dopisnico, ki jo lahko v pomladanski akciji zbiranja kosovnih odpadkov od vrat do vrat izpolnijo in do 15. junija 2015 vrnejo na Komunalo Koper. Komunala Koper bo občane, ki bodo poslali izpolnjene dopisnice, poklicala in se z njimi dogovorila o datumu in uri odvoza.

Med kosovne odpadke sodijo na primer manjši gospodinjski aparati, veliki gospodinjski aparati, elektronska oprema, vzmetnice, preproge, pohištvo, vrtna oprema iz plastike ali lesa, kopalniška oprema, športna oprema, odpadna embalaža in drugi podobni predmeti, ki jih ni možno oddati v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov.

Z akcijo, ki se bo ponovila tudi letos septembra, želimo motivirati občane k pravilnemu zbiranju in deponiranju kosovnih odpadkov. V nobenem primeru se namreč kosovni odpadki ne smejo znajti v zabojnikih za ločeno zbiranje odpadkov, ob ekoloških otokih, ali še huje v okolici oz. naravi. Odgovornost vsakega posameznika je, da odpadke pravilno ločuje ter odda, saj se le na takšen način omogoča njihovo pravilno recikliranje in s tem dolgoročna skrb za okolje.

Sicer pa lahko občani Mestne občine Koper in Občine Ankaran kosovne odpadke sami pripeljejo na zbirna centra Srmin oz. Dvori pri Sv. Antonu. Lani odprt Zbirni center Srmin deluje od ponedeljka do petka, od 6. do 18. ure, ob sobotah od 7. do 15. ure; zbirni center Dvori pa od ponedeljka do sobote, od 7. do 15. ure.