DomovArhivKončno do sestanka z infrastrukturnim ministrom

Končno do sestanka z infrastrukturnim ministrom

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Spomnimo, da sta se za župan Mestne občine Koper Boris Popovič in minister za infrastrukturo Peter Gašperšič za sestanek dogovarjala že v prvih dneh julija, ob obisku tovorne železniške postaje v Kopru, a do sestanka, kljub večkratnim poskusom občine, da bi se vendarle sestali z ministrom, vse do danes ni prišlo. Na ministrstvo smo se glede izogibanja sestanku obrnili tudi z vprašanji občinskega spletnega medija Ekoper.si, kjer so nam pojasnili, da so na željo župana Borisa Popoviča določili točno uro in datum sestanka, ki naj bi se zgodil 17. julija, ob 13. uri, a da so ga morali prestaviti. »Zaradi nepredvidenih obveznosti ministra,« so nam odgovorili in dodali, da so občino Koper isti dan dopoldne poklicali ter jih obvestili o spremembi in da so iz kabineta ministra pisno, ob 10.32 uri, posredovali elektronsko pošto o nujni zadržanosti ministra z obvestilom, da se bodo za termin sestanka dogovorili naknadno.

A na občini razpolagajo z nekoliko drugačno zgodbo in pravijo, da je ministrstvo res določilo datum sestanka, ki so se ga nameravali udeležiti – svojo udeležbo so tudi uradno potrdili – še predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matič in vodja področja investicij Robert Rožac, generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes ter poslanca SMC Lilijana Kozlovič in Marko Ferluga, vendar so na dan sestanka, ob 10. uri dopoldne, z ministrstva sporočili, da bo sestanek prestavljen na 15. uro. Le slabo uro zatem so sestanek dokončno odpovedali, razlog za to naj bi bila nujna zadržanost ministra. Ob tem so obljubili, da se bodo za termin novega sestanka dogovorili naknadno in kot nov možen datum določili torek, 21. julija. Še isti dan, so sporočili, da sestanek tudi v tem terminu ne bo možen.

Sledili so klici na ministrstvo s strani Mestne občine Koper, v želji, da bi vendarle našli prost termin za sestanek, vendar je 22. julija tajnica ministra sporočila, da sestanka najbrž ta mesec ne bo, saj da minister prvih štirinajst dni v avgustu odhaja na dopust. Nadalje je dejala, da sicer obstaja možnost, da bi lahko še pred njegovim dopustom prišli na vrsto, vendar pa da je to manj verjetno.

Kot kaže pa so zdaj na ministrstvu vendarle našli prost termin za dolgo pričakovani sestanek, ki naj bi se zgodil prihodnji torek, 28. julija, ob 12.30 na ministrstvu za infrastrukturo. Poglavitne teme sestanka bodo povezane z razvojem Luke Koper, cestnimi in železniškimi povezavami, uvedbo lokalne vinjete, konkretno pa bo govora tudi o pomembnih cestnih projektih, kot so ureditev Bertoške vpadnice v štiripasovnico, dograditev manjkajočega dela Ankaranske vpadnice pri Supernovi 2 in izdelava projekta izboljšave cestnih priključkov na Šmarsko cesto ter druge točke s seznama dogovora o ureditvi prometne problematike na Obali.