DomovArhivKoper bo marca v znamenju rokometa

Koper bo marca v znamenju rokometa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Športna agencija Eurofest d.o.o. v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno Zvezo Slovenije v Kopru med 25. in 27.3. 2016 pripravlja že 3. Mednarodni velikonočni rokometni turnir – KOPER HANDBALL CUP.

Priprave na tretji Velikonočni rokometni turnir v Kopru so v polnem teku. Organizator zbira prijave in pričakuje, da se bo zadnji vikend v marcu na koprskih igriščih pomerilo okoli 70 ekip iz številnih držav. Poleg tradicionalnih gostov predvsem iz sosednjih držav (Italija, Avstrija, Madžarska in Hrvaška) in njim bližnjim iz Slovaške, Češke, BiH, Srbije, Črne Gore so letos prejeli tudi prvo prijavo iz Tunisa, kar bo dogajanje v koprskih telovadnicah še bolj popestrilo.

Na tekmovanju lahko sodelujejo različni klubi, društva, šole, regijske selekcije oz. nacionalne selekcije –  ekipe v kategorijah od letnika 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 in seveda v mini rokometu letniki 2005. Celotno tridnevno dogajanje bo strnjeno v koprskih dvoranah, ki so vse dosegljive tudi peš, kar je za podobne prireditve po svetu izjema. Koper pa z Areno Bonifika, telovadnicami OŠ Koper, Srednje tehniške šole Koper, OŠ A. Ukmarja in Dušana Bordona ekipam omogoča, da se med njimi sprehodijo. Osrednji prireditveni prostor in glavno igrišče pa bo telovadnica Osnovne šole Koper.

Organizator Eurofesta je po zgledu poletne prireditve in številnih podobnih po svetu (Partille, Praga, Teramo, …) prišel do spoznanja, da veliko različnih moštev potrebuje še več podobnih prireditev tudi med letom in predvsem velikonočni prazniki so primeren termin za podobno dogajanje za najmlajše ekipe, ki imajo počitnice. Slovenska obala in predvsem Koper pa ponuja idealne pogoje za izvedbo takšnega festivala. V prihodnjih petih letih si želijo povzdigniti velikonočni turnir med pomembnejše v regiji s preko 100 nastopajočimi ekipami ter s tem pripomoči k promociji kraja, razvoju športnega turizma in popularizaciji rokometne igre med najmlajšimi v koprski občini, kjer je rokomet že paradna športna panoga z velikimi uspehi v preteklih letih. Letos pričakujejo preko tisoč udeležencev, ki bodo nastanjeni v hotelih, pri zasebnikih, hostlih, v dijaških domovih in osnovnih šolah.

Več informacij o prireditvi dobite na elektronskem naslovu kopercup@gmail.com ali na spletni strani http://kopercup.eurofest.si. Spremljajte jih lahko tudi na Facebook strani: Eurofest