DomovArhivKoper Card kot darilo letnim abonentom Arrive

Koper Card kot darilo letnim abonentom Arrive

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Avtobusno podjetje Arriva Dolenjska in Primorska je začelo s prodajo letnih abonmajev, ki na območju naše občine stanejo 100 evrov. Vsi tisti, ki se bodo odločili za nakup letnega abonmaja, pa bodo brezplačno dobili še vse ugodnosti in doživetja, ki jih ponuja kartica doživetij Koper Card, ta njenim imetnikom omogoča spoznavanje koprskih znamenitosti in doživetij ter jim obenem ponuja številne ugodnosti.

Arriva bo v sklopu Arriva Kluba, programa zvestobe, ki ga uvaja za vse  kupce letnih šolskih subvencioniranih abonmajev, prav tako v sodelovanju z Mestno občino Koper, nagradila tudi na drugih koncih Slovenije. Slednji bodo tako z nakupom letnega abonmaja prejeli kartico doživetij Koper Card, ki jim omogoča ugodnejše nakupovanje pri več  30 ponudnikih v mestnem jedru Kopra. Za doplačilo simboličnih 7 evrov, pa slednji prejmejo še posebne kupone, s katerimi lahko le ti dodobra spoznajo mestne znamenitosti in doživijo nepozabne izkušnje, ki jih Koper ponuja.

Kot je znano, kartica doživetij Koper Card njenim imetnikom omogoča brezplačen vstop v koprski zvonik in Etnološko zbirko Pokrajinskega muzeja, medtem ko lahko ostale štiri kupone vsak posameznik poljubno izkoristi za obisk ostalih mestnih znamenitosti ali za lokalna doživetja, pri čemer ima na voljo osem različnih možnosti. Tako je možen voden ogled Pretorske palače, Luke Koper in kmalu prenovljenega Pokrajinskega muzeja Koper. Prav tako se lahko kupon izkoristi tudi v Slaščičarni Dehar, Caffe Loggi, turistični agenciji in trgovini Istranka ter v Sladoledarni na koprski tržnici, kjer za kupon imetnik kartice prejme kos sladice, vinske degustacije ali sladoled. Velika novost KOPER CARD 2015/16 pa je možnost koriščenja posameznega kupona za en avtobusni prevoz na katerikoli avtobusni povezavi podjetja Arriva Dolenjska in Primorska na območju slovenske Istre, vključno z vožnjo do na primer Pirana, Izole ali v zaledje Istre do Šmarij, Koštabone, Padne in drugih vasi.

Imetnikom letnih abonmajev Arrive, bodisi občanom ali pa tistim, ki prihajajo iz ostalih krajev po Sloveniji, se v sezoni 2015/2016 vsekakor izplača obisk Kopra. Poleg obiska znamenitosti in doživetij, lahko slednji izkoristijo številne ugodnosti ob vsakokratnih nakupih na več kot tridesetih lokacijah v centru mesta, vse do septembra 2016.

Sodelovanje Mestne občine Koper s podjetjem Arriva je še en korak dalje v prizadevanjih občine k čim večji uporabi javnega potniškega prometa in za okolju ter človeku prijaznejši način mobilnosti. Spomnimo, da je občina prav v zadnjem letu vzpostavila tudi t.i. parkirišča parkiraj in se pelji, kjer je za ceno enega evra možno parkiranje, ki vključuje tudi eno povratno vožnjo z mestnim avtobusom.