DomovArhivKoper na dlani – Predstavitev krajevnih skupnosti in turističnih društev MOK

Koper na dlani – Predstavitev krajevnih skupnosti in turističnih društev MOK

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 17. maja, se bodo med 9. in 18. uro, na več kot 40 stojnicah, predstavljale posamične krajevne skupnosti, ob 11. uri pa se prične kulturni program z Obalnim društvom Sožitje, Pevskim zborom društva upokojencev in Osnovne šole Elvire Vatovec Prade, Mešanim pevskim zborom Pobegi – Čežarji in harmonikarji. V nedeljo pa bodo stojnice zasedla turistična in kulturna društva Mestne občine Koper, ki se bodo, prav tako med 9. in 18. uro predstavila na 50 stojnicah.  V kulturnem programu, ki bo pričel ob 11. uri, bodo tokrat nastopili Dekleta s Škofij, Moški pevski zbor Lopar in Mužika sv. Lazar Boršt.

V okviru prireditve bo tudi zadnji izmed treh sejmov oljčnega olja Festivala zlate oljčne vejice, kjer se bodo na enajstih stojnicah predstavljali ponudniki oljčnega olja iz slovenske Istre.

Prireditev ima letos tudi dobrodelno noto, namreč tako v soboto, kot v nedeljo, bo na eni izmed stojnic potekala dobrodelna akcija za malega Reneja, ki se je rodil z deformacijo desne nogice in mora nujno na sicer zelo drago operacijo. S pomočjo igrač in piškotkov  bodo na stojnici zbirali donacije za malega Reneja.

Konec tedna pa bo poleg prireditve ob občinskem prazniku tudi prireditev Pristaniški dan, ki bo na Ukmarjevem trgu v Kopru. Ob tej priložnosti bo tudi edino slovensko pristanišče, Luka Koper, odprlo svoja vrata. V okviru Pristaniškega dne bodo organizirali brezplačne vodene oglede. Izbirali boste lahko med tremi možnostmi ogleda: z avtobusom, s turistično ladjo ali kar s kolesom. Informacije in urniki ogleda so na voljo tu http://www.zivetispristaniscem.si/index.php?page=contact&item=39.