DomovArhivKoper na dlani tudi letos uspešen

Koper na dlani tudi letos uspešen

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tradicionalna prireditev Koper na dlani je letos postregla s številnimi novostmi – prizorišče je bilo tokrat umeščeno v središče mesta, na Titov trg, kjer so se kar dva dni, ločeno predstavljale krajevne skupnosti in njihova turistična oziroma kulturna društva.

Oba dneva se je na stojnicah kar trlo obiskovalcev, veliko pa je bilo tudi turistov, ki so tako v soboto kot tudi v nedeljo v Koper prišli z velikima potniškima ladjama. Največ navdušenja je po pričakovanjih požela pristna istrska kulinarika, torej domače dobrote, med katerimi so letos prednjačile polenta s panceto, divji šparglji, domači kruhki in slastne sladice, pripravljene po tradicionalni istrski recepturi. Poleg hrane je bilo na stojnicah moč okušati tudi žlahtna vina in domača žganja, manjkalo pa ni niti oljčnih olj, s katerimi so se na 11 stojnicah, v okviru Festivala zlate oljčne vejice predstavljali ponudniki oljčnega olja iz slovenske Istre.

Široko paleto najrazličnejše ponudbe na stojnicah je popestril tudi bogat kulturni program, v katerem so nastopili Obalno društvo Sožitje, Pevski zbor društva upokojencev in OŠ Elvire Vatovec Prade, Mešan pevski zbor Pobegi-Čežarji, harmonikarji ter Dekleta s Škofij, pa tudi Moški pevski zbor Lopar in Mužika sv. Lazar iz Boršta. Ob tem pa tudi letos niso pozabili na dobrodelnost. Na eni izmed stojnic so tako zbirali donacije za malega Reneja, ki se je rodil z deformacijo desne nogice in nujno potrebuje operacijo.