DomovArhivKoper najbolj urejen in gostoljuben v državi

Koper najbolj urejen in gostoljuben v državi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tamara Kozlovič, vodja Turistične organizacije Koper, ki je v imenu Mestne občine Koper prevzela prvo nagrado, pravi: »To ni le nagrada turistični organizaciji, pač pa gredo zasluge vsem zaposlenim v upravi Mestne občine Koper, ki si vsak dan znova prizadevajo domačinom in obiskovalcem ter turistom ustvariti lepše in gostoljubnejše mesto.«
Nagrada potrjuje, da sta danes mesto in občina Koper med najbolj urejenimi in turistično privlačnimi destinacijami, in kot pravi župan Boris Popovič, je Koper resnično mesto z veliko začetnico.

Nagrade so podelili v skupno kar 14 kategorijah, med srednjimi mesti je tako slavil Ptuj, v kategoriji manjših mest pa Cerklje na Gorenjskem. Prvo mesto med zdraviliškimi kraji je pripadlo Podčetrtku, med izletniškimi kraji Veliki Polani, med turističnimi kraji pa Izoli. V kategoriji mestnih jeder je prvo nagrado prejel Kranj, med vaškimi jedri Galicija, med trškimi in drugimi urbanimi jedri pa Šafarsko. Za najbolj urejen kamp so razglasili Kamp Bled, za najboljše mladinsko prenočišče pa Hostel Pod Voglom.

Priznanje za naj Petrolov bencinski servis je romalo v Pivko, za naj tematsko pot pa so izbrali mednarodno pot Vinotour Svečina – Ratsch. Priznanji za gasilske domove sta prejela domova v Podnartu in Ponikvi pri Žalcu. Zmagovalni kraji spletnega glasovanja pa so bili Velenje, Topolšica in Izola.

Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje, so zapisali na spletni strani zveze.