DomovArhivKoper navdušil goste iz Jordanije

Koper navdušil goste iz Jordanije

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Veleposlanika Jordanije na Dunaju Hussama A. G. Al Husseinija, predsednika in podpredsednika gospodarske zbornice v Ammanu Issa Murada in Nafeza al Alayyana ter častnega generalnega konzula Jordanije v Sloveniji Samirja Amarina sta v prostorih Mestne občine Koper sprejela podžupan Peter Bolčič in svetovalka župana Jana Tolja, ki sta gostom predstavila občino, njene značilnosti, razvoj gospodarstva, s poudarkom na turizmu ter strategijo nadaljnjega razvoja in projekte. Delegacija iz Jordanije pa je na kratko predstavila Jordanijo, predvsem mesto Aqaba, ki je edino pristaniško mesto v Jordaniji in orisala možnosti medsebojnega sodelovanja.

Kot je poudaril veleposlanik Jordanije na Dunaju Hussam A. G. Al Husseini imata Koper in Aqaba precej podobnosti, ne samo da sta obe pristaniški mesti, ampak imata uspešno razvijajoči se univerzi, tudi samo gospodarstvo in turizem pa imata podobno strategijo razvoja kot mesto Koper. Tako denimo zadnja leta tudi v Aqabi razcvet doživlja navtični turizem, usmerjajo pa se tudi v razvoj športne infrastrukture in posledično športnega turizma. Zato jih, kot je še poudaril, v Kopru poleg Luke Koper, zanimajo tudi druge možnosti sodelovanja med mestoma in državama, ki vodijo do obojestranskih gospodarskih učinkov ter možnosti vlaganja na številna področja delovanja.

Ob koncu so gostje, navdušeni nad Koprom in njegovim zaledjem predstavnike koprske občine in seveda župana Borisa Popoviča povabili na obisk v Jordanijo, kjer bi lahko začrtali smernice nadaljnjega sodelovanja.