DomovArhivKoper se predstavlja tudi v Barceloni

Koper se predstavlja tudi v Barceloni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sejem Seatrade Med je svoja vrata uradno odprl v začetku tedna, s konferenco o stanju potniškega ladijskega turizma na svetu, še posebej v Sredozemlju, na kateri je bilo veliko govora o Benetkah in stanju na severnem delu Jadrana, pa tudi o optimizaciji prometa v pristanišču nasploh. Poleg raznih konferenc, predavanja in neformalnega druženja, ki se vrstijo čez ves teden, se bo v četrtek, sejem Seatrade Med sklenil z ogledom ene največjih potniških ladij Oasis of the seas, ki prihaja iz Civitavecchie v Barcelono.

jana barcelona

Sicer se na 10. izvedbi sejma potniškega ladijskega turizma v Barceloni predstavlja približno 400 razstavljavcev, med njimi številna pristanišča, potniške in turistične agencije, luške kapitanije, ladijski agenti, ponudniki storitev, vezani na to področje, in drugi. Tako tudi delegacija iz Slovenije, ki ima svoj lastni razstavni prostor v okviru Medcruisa paviliona, in je izredno uspešna tudi pri pogovorih za prihod ladij v letu 2016.

jana barcelona2

Pristanišče v Barceloni je s približno 2,5 milijona potnikov še vedno na samem vrhu po številu prihodov gostov v Sredozemlju, sledita ji Civitavecchia in Benetke. Pozitivno je tudi to, da ne glede na recesijo potniški ladijski turizem v zadnjih sedmih letih beleži 43 odstotno rast.