DomovArhivKoprčani so se odlično zoperstavili vodilnemu na lestvici

Koprčani so se odlično zoperstavili vodilnemu na lestvici

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru so se očitno držali napotkov trenerja Milana Obradovića, ko je pred tekmo dejal, da morajo Koprčani voditi današnji tempo igre. In v prvem delu srečanja je res bilo tako. Že v začetnih minutah srečanja med prvouvrščeno Olimpijo in Koprom na Bonifiki sta za fluorescentne kozličke proti vratom Olimpije nevarno poskušala Datković in Štromajer, v dvanajsti minuti je z zelo obetavnim strelom poskušal tudi Lokaj, a mu je ljubljanski vratar Nejc Vidmar strel ubranil. Tudi v nadaljevanju so Koprčani poskušali najprej z vnovičnim strelom Štromajerja, žal mimo vrat in nato še s poskusom Belime.

V 36. minuti srečanja pa so se poskusi Kopra vendarle obrestovali. Po natančni podaji Datkovića Štromajer ni imel težkega dela, saj je žogo z glavo suvereno poslal v gol. Vodstvo Kopra je med navijači zavrelo nekaj vroče krvi, a zahvaljujoč hitremu posredovanju varnostnikov in policistov do hujših izgredov ni prišlo.

Po prvem polčasu je Koper odšel v slačilnico z golom prednosti, a žal je v drugem delu srečanja prišlo do preobrata. Koprčani so nekoliko popustili, Ljubljančani pa so pritisnili proti koprskim vratom in v 54. minuti jim je rezultat uspelo izenačiti.

Radović je z globinsko podajo lepo zaposlil Juliusa Wobaya, ki je vtekel v kazenski prostor Kopra, nato pa z natančnim diagonalnim strelom premagal Tomića.

Tudi v naslednjih minutah je nekajkrat nevarno zapretilo pred vrati Kopra, domači vratar Tomić je spet rešil nekaj nevarnih situacij, v 68. minuti pa je Olimpiji vendarle uspelo povišati rezultat na 1:2. Za Olimpijo je ponovno podal Radović, po desni strani je vtekel Denis Klinar in v dvoboju “iz oči v oči” s Tomićem dosegel drugi gol za goste.

Borbeni kozlički so vse do zadnjih minut tekme poskušali vsaj remizirati, a streli Štulca, Belime in Muslimoviča do konca tekme niso uspeli zatresti nasprotnikove mreže.

Domači trener Milan Obradović je bil z igro svojih varovancev v prvem polčasu zadovoljen, potem pa je obžaloval, da jim je koncentracija v drugem delu srečanja upadla,

»kar so očitno znali izkoristiti naši nasprotniki«,

je dejal Obradović, medtem ko je na novo ustoličeni strateg Olimpije Rodolfo Vanoli povedal, da jih že jutri čakajo priprave na tekmo proti Mariboru.

Obe ekipi naslednja tekma čaka prihodnjo soboto. Koprčani bodo gostovali v Velenju, Olimpijo pa doma čaka Maribor. Pred večnim derbijem ekipi z vrha lestvice ločijo tri točke.

* Stadion Bonifika, gledalcev 2200, sodniki: Žnidaršič, Ajdovec (oba Kranj), Prelog (Preddvor).

* Strelci: 1:0 Štromajer (36.), 1:1 Wobay (54.), 1:2 Klinar (68.).

* Luka Koper: Tomić, Andrejašič, Datković, Belima, Štulac, Lokaj, Posavac (od 64. Valencia), Dedić, Štromajer, Batur (od 52. De Sena), Niguez (od 74. Muslimović).

* Olimpija: Vidmar, Klinar, Kelhar, Kronaveter, Matić, Radović, Wobay, Da Silva (od 79. Bajrić), Fink, Zarifović, Mitrović.

* Rumeni kartoni: Andrejašič; Klinar, Vidmar.

* Rdeč karton: /