DomovArhivKoprčani v Krškem pokazali svoj pravi značaj

Koprčani v Krškem pokazali svoj pravi značaj

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav gre upravičeno pohvaliti celotno ekipo fluorescentnih kanarčkov, je bil junak včerajšnje tekme vsekakor Jaka Štromajer, ki je za Koprčane zadel že v prvih minutah srečanja. Natančneje v peti minuti, potem ko je Leo Štulac podal na desno stran kazenskega prostora in od tam je Štromajer, ki je včeraj nosil kapetanski trak, dosegel vodilni zadetek. Primorci so bili od začetka boljši in podjetnejši, Krčani pa so počasi vzpostavljali ravnotežje, štirikrat prišli do strela, a bili vselej nenatančni. Na drugi strani so Koprčani do konca polčasa še nekajkrat poskrbeli za razburjenje pred vrati domačih, vendar do konca srečanja do gola ne na eni ne na drugi strani ni prišlo.

Sicer pa je za obrambne vrste Kopra včeraj prvič tudi uradno igral izkušen 32-letni hrvaški igralec Igor Gal, ki je v lanski sezoni branil barve makedonskega Rabotničkega, letos pa je del sezone odigral za madžarskega drugoligaša Balmazujvarosa. Prav tako je v zadnjih minutah srečanja debitiral mladinec Žiga Kljun, poleg njega pa sta na klopi sedela še dva mlada debitanta iz mladinskih vrst Rok Požrl in Aleksander Maslič. Vse to je še en dokaz več, da ima Koper veliko nadobudnih igralcev v vrstah domače nogometne akademije, česar se očitno več kot dobro zaveda tudi trener Matić.

Zmage so se v koprskem taboru seveda zelo razveselili, trener Slavko Matić je tekmo ocenil kot dobro, zmago pa kot zasluženo. Po srečanju je dejal, da so »fantje pokazali svoj pravi karakter«. Izjavi Slavka Matića za ekoper.si  pa lahko prisluhnete v spodnjem videu.

Koprčani bodo imeli novo priložnost za zmago že to soboto, 5. decembra, ko bodo ob 20. uri na domači Bonifiki gostili Celje, ki je trenutno na predzadnjem mestu lestvice.

 

Krško: Marko Zalokar, Jure Petric, Gregor Sikošek, Marko Jakolič, Marko Perković (od 78. David Bučar), Luka Štefanac (od 47. Miha Drnovšek), Dejan Urbanč, Luka Žinko, Tim Čeh, Luka Volarič, Petar Petranić (od 46. David Poljanec).

Koper: Kristijan Kahlina, Hysen Memolla, Antonio Pavić, Jan Andrejašič, Igor Gal, Patrik Posavac, Drago Gabrić (od 92. Žiga Kljun), Leo Štulac, Mislav Anđelković (od 83. Dalibor Radujko), Luka Vekić (od 77. Sven Dedić), Jaka Štromajer.