DomovArhivKoprčanke končnico začele z zmago

Koprčanke končnico začele z zmago

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

In če so pred tremi tedni odbojkarice Vitala v Ljubljani dobro namučile Koprčanke, so bile tokrat povsem nemočne. Očitno je bil ritem za maloštevilno ekipo, ki tokrat ni mogla računati niti na Nino Vogrič, prehud, v Kopru so tako včeraj zdržale le prvi niz, v drugih dveh pa so povsem popustile. Za domačimi so zaostajale v vseh elementih, še posebej v sprejemu.

Ljubljančanke so tekmo začele pogumno, z asom jo je odprla Marina Crnjac, Sara Đukić je blokirala Marino Barič, slednja je nato naredila še napako v napadu in na semaforju je bilo 0:3. Nato pa se je razjezila Sara Valenčič, z dvema zaporednima točkama je izenačila, po izidu 7:7, ki ga je z blokom postavila Kaja Turk, pa je dosegla še dve zaporedni točki in gostujoča ladja se je začela potapljati. Zadnji rezultat, ki je Ljubljančankam še dajal upanje, je bil 12:9, nato pa so domače povečale prednost in prvi niz sklenile s 25:19.

Drugi niz je bil izenačen le do izida 4:4, nato pa so servisi Valenčičeve, blok Kakerjeve in napadi Dajane Lucas tehtnico krepko prevesile na stran Primork, s 13:6, 20:9, niz pa po točki Dajane Lucas dobile s 25:12. V tretjem nizu je bila premoč domače ekipe še večja, potem ko so po odličnih servisih Lucasove (štirje asi) domače povedle z 9:0, je bilo jasno, da se ljubljanske barke ne da več potegniti iz vode, Vitalovke so v tretjem nizu zmogle osvojiti le pet točk.

Poleg Koprčank so v prvi tekmi četrtfinala 1. DOL lige za ženske s 3:0 pričakovano slavile še odbojkarice Nova KBM Branik, Calcit Volleyball in GO Volley. Druge – povratne tekme bodo na sporedu že v sredo, 4. marca, ko bodo na ponovni preizkušnji tudi Koprčanke. Tekma proti Vitalu bo v sredo, 4. marca, ob 19. uri, v ŠD Galjevici v Ljubljani.

* Luka Koper: Barič 9, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 1, Ferlinc 8, D. Lucas 16, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 15, Kaker 8, Flego.
* Vital:
Mijoč 6, Đukić 5, Dolenc, Crnjac 1, Janežič 1, Turk 6, Tanasković 1, Pavić 4.