DomovArhivKoprčanke tudi po 12. krogu zanesljivo na vrhu

Koprčanke tudi po 12. krogu zanesljivo na vrhu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi na zadnji tekmi odbojkarice Luke Kopra niso ničesar prepustile naključju, z odlično igro, kondicijsko pripravljenostjo in usklajenostjo so varovanke Marca Kalca prepričljivo zmagale in si tako že dva kroga pred koncem zagotovile prvo mesto po prvem delu tekmovanja.

Da se gostiteljicam ne piše nič dobrega, so pokazale že uvodne minute tekme. Slab sprejem domače ekipe je Koprčankam zagotovil vodstvo, huda kriza Alianse pa se je nadaljevala tudi na začetku drugega niza, v katerem so gostje z zanesljivim napadom povedle z 12:3, na koncu pa niz končale s kar 25:14.  V prvih minutah tretjega niza so domačinke še imele nekaj priložnosti, vendar so odbojkarice OK Luka Koper, predvsem na krilih razpoložene Amande Bible prišle do vodstva z 11:7. Zanesljiva igra v napadu, kjer sta bile razpoložene Dajana Lucas in Sara Valenčič, in v bloku, v katerem je kraljevala Tina Kaker, je letos trenutno najboljši ekipi prinesla tudi zmago v tretjem nizu.

Sicer pa že prihodnjo soboto, 13. decembra, Koprčanke čaka težka tekma na domačih tleh, kjer se bodo pomerile z drugo uvrščeno ekipo GO Volley iz Nove Gorice.

* Aliansa: Lenart, Rifelj, Kavčič 2, Dubonosova 12, Blagus 2, Sopčič 1, Rozman 8, I. Pungartnik, Šantelj 4, Pehnec 1, Vovk, Pajnik.
* Luka Koper: Barič 12, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 2, Ferlinc 6, D. Lucas 12, Kocet, Vedlin, Valenčič 14, Kaker 13, Flego.