DomovArhivKoprčanke z novo zmago

Koprčanke z novo zmago

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko varovanke Marca Kalca v prvih treh tekmah modre skupine niso izgubile niti niza, so v soboto v dveh morale priznati premoč ekipi Vitala iz Ljubljane. V prestolnico namreč ni dopotovala obolela reprezentantka Sara Valenčič, povsem zdrava pa ni bila niti kapetanka Marina Barič, tako da je morala na pomoč priskočiti mlada Andreja Jotanović.

Da previdnost Koprčank ni bila odveč, je pokazala tudi sama tekma. Ljubljančanke so pokazale eno boljših predstav v letošnji sezoni, favorizirani ekipi so bile povsem enakovredne, dokaj kakovostno in zanimivo tekmo pa so odločale malenkosti. Ekipi sta se od samega začetka borili za vsako točko, po vodstvu Luke Koper s 5:2 so Ljubljančanke vzpostavile ravnotežje, tako da je bil že prvi niz izenačen do samega konca. Na koncu so ga dobile gostiteljice.

Tudi drugi niz je prinesel dokaj izenačeno igro, Vitalovke so ob drugem tehničnem odmoru vodile s 16:12, po dveh asih Tine Kaker in bloku Ferlinčeve pa so Koprčanke izenačile na 16:16, šele drugič v nizu pa povedle po točki Amande Bible. Na 20. točki sta bili ekipi še poravnani, nato pa so Koprčanke s servisi Nuše Ferlinc dosegle pet zaporednih točk in si prislužile drugi niz.

Podobno je bilo tudi v tretjem nizu, kjer so odbojkarice iz Kopra najprej vodile, nato pa so izenačile in povedle gostiteljice. A te, kot že nekajkrat letos, niso znale izkoristiti zaključnih žog, zapravile so štiri, Baričeva pa je izkoristila tretjo za gostje, ki so povedle z 2:1.

Toda dramatičnosti še ni bilo konec. Tudi četrti niz se je namreč zavlekel, potem ko si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti. Spet so imele prvo zaključno žogo Ljubljančanke, nato bi s 3:1 lahko zmagale Koprčanke, a z blokom je niz vendarle zaključila Natali Pavić, kar je pomenilo, da bo zmagovalca odločil tie break. V njem pa je zablestela Bibleova, dosegla tri ase, s katerimi so Koprčanke povedle s 7:2. Vodile so tudi 11:4 in 14:7, gostiteljice so ob koncu zaostanek nekoliko znižale, toda nato storile napako in točki sta odšli na Obalo.

Vital: Mijoč 20, Vogrič 24, Čotar 13, Dolenc, Crnjac 4, Janežič, Turk 10, Tanasković 2, Pavić 10.
Luka Koper: Barič 18, Calcina, Kušar, Bible 7, Ferlinc 17, Lucas 17, Kocet, Vedlin Gojčič 1, Jotanović 7, Kaker 21, Flego.