DomovArhivKoprčanke zanesljivo do nove zmage

Koprčanke zanesljivo do nove zmage

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi v soboto so koprski navijači s tekme odhajali zadovoljni, domača ekipa je namreč, kljub nekaj dovoljenim napakam, na koncu slavila zmago 3:0, z izjemo začetka tretjega niza pa so bile Koprčanke veš čas precej boljše od odbojkaric Vitala.

Prvi niz sta obe ekipi začeli precej izenačeno, najprej so si nekaj točk naskoka priborile gostje, vendar so domačinke nato povedle in čeprav so se gostje še enkrat približale na tri točke (23:20), zmaga, ki jo je potrdila Dajana Lucas, ni bila ogrožena. Skoraj popolno premoč so imele varovanke Marca Kalca v drugem nizu, kjer so začetni zaostanek 3:5 ujele in povedle s 13:8, gostje pa so do konca niza dosegle le še štiri točke. Po zaslugi razpoloženih Dajane Lucas in Marine Barič je domača ekipa na koncu niz dobila s 25:12.

Začetek tretjega niza je pripadel gostjam, ki pa vodstva s 5:1 in 10:3 niso znale zadržati. Juriš domačih je najprej prinesel izenačenje na 14:14, a se Ljubljančanke še niso povsem predale. Toda njihovo vodstvo 16:15 je bilo tudi zadnje na tekmi, pri 22:18 je bilo jasno, da bo težko prišlo še do četrtega niza, kar so domače tudi hitro potrdile.

mandy

v soboto je Nova Gorica gostila tudi drugo tekmo modre skupine, in sicer med ekipama Go Volley in Braslovče, ki se je končala z izidom 3:1 za Novogoričanke. Prav slednje pa se bodo na domačih tleh, že to soboto, 31. januarja, ob 17. uri pomerile z odbojkaricami OK Luka Koper.

* Luka Koper: Barič 14, A. Lucas 3, Calcina, Kušar, Bible 3, Ferlinc 10, D. Lucas 13, Kocet, Valenčič, Vedlin, Jotanovič, Kaker 7, Flego.
* Vital: Mijoč 9, Vogrič 8, Djukić 7, Crnjac 1, Janežič, Turk 4, Tanasković 2, Pavić 7.