DomovArhivKoprski kozlički šokirali Ljudski vrt

Koprski kozlički šokirali Ljudski vrt

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav so, povsem pričakovano, Mariborčani, ki so po zadnjem porazu Olimpije še vedno v igri za osvojitev naslova prvaka, obračun s FC Luka Koper na domači zelenici začeli precej napadalno, se koprski Kozlički niso pustili zmesti. Na njihove hitre akcije, ki so se zvrstile takoj po sodniškem pisku za začetek tekme, so odgovorili z bliskovitimi protinapadi, ki so se odrazili v kar nekaj lepih akcijah. Naveza Jaka Štromajer in Fabian Lokaj je bila v prvem polčasu dobro uigrana, saj je uspela za nekaj časa povsem razbiti mariborsko obrambno vrsto, izkazali pa so se tudi obrambni igralci gostujoče ekipe.

Ti so skupaj z junakom prvega polčasa, branilcem mreže FC Kopra Vjekoslavom Tomićem, izkazali pri vseh protinapadih vijoličastih, slednji je uspel ubraniti tudi kar nekaj vrhunskih strelov proti okviru koprskih vrat. V 41. minuti pa je po zdrsu Luke Baturja, ki se je ob padcu v kazenskem prostoru žoge dotaknil z roko, sodnik Miran Bukovec dosodil najstrožjo kazen. Pomagalo ni niti pregovarjanje koprske ekipe, ki se z odločitvijo ni strinjala. Enajstmetrovko je tako izkoristil Milivoje Novaković in ekipi Maribora tik pred iztekom prvega polčasa priigral vodstvo.

DSC_6784

Če bi lahko v prvem polčasu rekli, da sta bili ekipi več ali manj enakovredni, to nikakor ni moglo držati za drugi polčas, kjer so domači dobesedno zaspali. So pa zato bili Koprčani toliko bolj budni.

DSC_6761

Prvi poizkus so tako imeli že v 52. minuti, ko je Mitja Viler zapravil žogo. Odločen je bil Borisz Zsivanovics, ki je z bližine streljal proti vratom Maribora, a je bila žoga previsoka. Lepo priložnost so Koprčani imeli tudi v 65. minuti, ko je Fabian Lokaj z glavo streljal čez gol, le nekaj minut za tem pa so poskusili tudi Mariborčani, a brez večje nevarnosti. In nato šok v Ljudskem vrtu. V 71. minuti sta se pred vrati domače ekipe znašla Lokaj in Štromajer, ki sta z lepim preigravanjem in zadetkom slednjega povsem razorožila obrambno vrsto Vijolic ter preigrala tudi vratarja Handanovića. Koper je izenačil na 1:1.

V 76. minuti je Koper ponovno zagrozil, tokrat je bil prodoren Jan Andrejašič, ki je s hitro igro in vrhunskim zadetkom v desni zgornji kot Koper popeljal v vodstvo.

Tudi v nadaljevanju so bili Koprčani bistveno boljši nasprotnik, odlično so se znašli tako pred vrati Maribora kot tudi v obrambi, kjer niso dopuščali nobenih napak, vse do izteka srečanja, ko je Milivoje Novaković po podaji Jankovića iz kota z nekoliko sreče zadel za 2:2. To je bil tudi končni rezultat srečanja, s katerega so Koprčani odšli kot moralni zmagovalci. Razočarani domačini so se namreč po pisku konca tekme morali soočiti tudi z neljubimi scenami pod južno tribuno, kjer je vijolično moštvo čakal »zagovor« pred navijači.

DSC_6828

»To je prva tekma, na kateri smo pokazali, da imamo karakter. Na tem smo delali od samega začetka. Zadovoljen sem, da smo uspeli povzdigniti igro na neko višjo raven, to je model, ki ga moramo ohraniti in pokazati na naslednjih petih tekmah,« je bil po tekmi vidno zadovoljen koprski trener Milan Obradović.

DSC_6777

Nekoliko manj pa je bil nad igro na današnji tekmi navdušen trener domače ekipe Darko Milanič, ki je sicer zadovoljen nad začetno predstavo svojega moštva.

»Začeli smo ofenzivno, nasprotnik se je dobro branil in to skozi celotno tekmo, mi smo bili nevarni šele proti koncu prvega polčasa,« je bil odločen Milanič, ki je pohvalil dobro organizacijo današnje postave Koprčanov in zaključil, da je Maribor ne glede na to, da ni uspel zmagali, iztržil vsaj dodatno točko, ki pomeni zmanjšanje razlike v točkah s prvouvrščeno Olimpijo.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4500, sodniki: Bukovec (Lendava), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).

* Strelci: 1:0 Novaković (41./11 m), 1:1 Štromajer (71.), 1:2 Andrejašič (76.), 2:2 Novaković (87.).

* Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler (od 65. Janža), Janković, Rahmanović (od 75. Tavares), Filipović, Sallalich (od 69. Bohar), Mendy, Novaković.

* Luka Koper: Tomić, Andrejašič, Batur, Datković, Dedić, Niguez, Posavac, Radujko, Lokaj (od 89. Biljan), Zsivanovics (od 61. Horvat), Štromajer.

* Rumeni kartoni: Janković; Štromajer, Andrejašič, Tomić.