DomovArhivKoprski nogometaši dominirali v Črni Gori

Koprski nogometaši dominirali v Črni Gori

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

S tekmo proti Čeliku so koprski kanarčki odprli vrata v letošnjo evropsko sezono. Povratni tekmi s črnogorskimi nogometaši prihodnji četrtek v Kopru sledi 2. predkrog, v katerem se bodo Koprčani pomerili z azerbejdžanskim klubom Neftchi.

Kot so zapisali na svoji spletni strani pove pet zadetkov v mreži nasprotnikov iz Nikšiča vse. Rumeno modri so bili na prvi tekmi predkroga Lige Evropa dominantni v vseh elementih igre. Prve pohvale so seveda prišle s strani stratega Rodolfa Vanolija, ki je bil po tekmi vidno utrujen a zadovoljen. “To je zmaga celotne ekipe, vodstva kluba in mesta Koper. To je sad eno letnega dela. To je bila zmaga ponižnosti in skromnosti. Fantje so odlično opravili svoje delo in pokazali zrelost.”

Podobnega mnenja je bil tudi Vanolijev pomočnik Alen Ščulac, “Dobro smo se pripravili na nasprotnika, ki nas v ničemer ni presenetil. Fantje so delo opravili tako, kot smo se dogovorili. čeprav nas čaka še povratna tekma, se moramo že sedaj priravljati na naslednje nasprotnike. Verjamem, da še nismo rekli zadnje besede v tem tekmovanju.

Kapetan Luke Kopra Ivica Guberac, ki je imel kar nekaj priložnosti je odlično igro kronal z zadnjim od petih zadetkov. “Kmalu po začetnem otipavanju smo uvideli, da smo boljši. Na igrišču smo zavladali in povsem zasluženo kmalu prešli v vodstvo. Čelik ni tako slab, kot kaže končni rezultat. Mislim, da smo tokrat mi pokazali, kaj znamo. Nismo še rekli zadnje besede. Veselim se povratne tekme v Kopru, v kateri pa bomo prav tako morali dati vse od sebe.”

Podobno je predstavo kanarčkov ocenil tudi strelec prvega zadetka Matej Palčič. “Vesel sem, da sem zadel prvega. Podobno je bilo tudi v lanskem prvenstvu, ko sem zadel v prvem krogu in vemo, kako se je končalo. Upam, da bomo nadaljevali s takšnimi predstavami. V Evropi ni slabih ekip. Tokrat smo mi blesteli.”

Mladi koprski upa Domen Črnigoj ni bil med strelci je pa tokrat garal za druge. Palčiču je asistural pri prvemu zadetku. “Tekmo smo vzeli zelo resno. Naš pristop je bil očitno pravi. Po začetnem otipavanju smo kmalu spoznali, da smo boljši od domačinov. Boljši smo bili v taktiki in fizično močnejši. Čelik ima dobre posameznike vendar, kot ekipa smo bili mi absolutno boljši.